Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706
Назва: | Проєкт цеху з виробництва олії соняшникової |
Інші назви: | Proiekt tsekhu z vyrobnytstva olii soniashnykovoi |
Автори: | Чмир, Тетяна Сергіївна Chmyr, Tetiana Serhiivna |
Ключові слова: | соняшникова олія soniashnykova oliia проєкт цеху proiekt tsekhu безвідходні технології bezvidkhodni tekhnolohii біопаливо biopalyvo брикетування лушпиння bryketuvannia lushpynnia стратегічна доцільність проєкту stratehichna dotsilnist proiektu |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Чмир Т. С. Проєкт цеху з виробництва олії соняшникової : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Чмир Тетяна Сергіївна ; наук. керівник Півоваров Олександр ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706 |
Короткий огляд (реферат): | У роботі розглянуто технологічний процес переробки насіння рицини з акцентом на попередню підготовку сировини, розробку функціонально-технологічної схеми та оптимізацію режимів пресування з відділенням насіннєвої оболонки. Проведено аналіз існуючих методів детоксикації насіння та продуктів переробки, обґрунтовано технологічну схему детоксикації рицинової макухи для кормових цілей. Розроблено технологічний розрахунок, охарактеризовано сировину і продукцію, виконано розрахунок основних показників ефективності. Досліджено методику та результати детоксикації насіння інфрачервоним випромінюванням. Особлива увага приділена охороні праці, техніці безпеки та захисту навколишнього середовища, а також пожежній безпеці. Проведено техніко-економічне обґрунтування удосконаленої технологічної лінії з розрахунком економічних показників. U roboti rozghlianuto tekhnolohichnyi protses pererobky nasinnia rytsyny z aktsentom na poperedniu pidhotovku syrovyny, rozrobku funktsionalno-tekhnolohichnoi skhemy ta optymizatsiiu rezhymiv presuvannia z viddilenniam nasinnievoi obolonky. Provedeno analiz isnuiuchykh metodiv detoksykatsii nasinnia ta produktiv pererobky, obgruntovano tekhnolohichnu skhemu detoksykatsii rytsynovoi makukhy dlia kormovykh tsilei. Rozrobleno tekhnolohichnyi rozrakhunok, okharakteryzovano syrovynu i produktsiiu, vykonano rozrakhunok osnovnykh pokaznykiv efektyvnosti. Doslidzheno metodyku ta rezultaty detoksykatsii nasinnia infrachervonym vyprominiuvanniam. Osoblyva uvaha prydilena okhoroni pratsi, tekhnitsi bezpeky ta zakhystu navkolyshnoho seredovyshcha, a takozh pozhezhnii bezpetsi. Provedeno tekhniko-ekonomichne obgruntuvannia udoskonalenoi tekhnolohichnoi linii z rozrakhunkom ekonomichnykh pokaznykiv. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Чмир Т. С..pdf | 2,91 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.