Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12800
Title: Інноваційні технології та обладнання переробки молока
Other Titles: Innovatsiini tekhnolohii ta obladnannia pererobky moloka
Authors: Півоваров, Олександр Андрійович
Pivovarov, Oleksandr
Ковальова, Олена Сергіївна
Kovalova Olena
Кошулько, Віталій Сергійович
Koshulko, Vitalii
Тертишний, Олег Олександрович
Tertyshnyi, Oleh
Keywords: інноваційні технології
innovatsiini tekhnolohii
переробка молока
pererobka moloka
обладнання
obladnannia
виробництво молочних продуктів
vyrobnytstvo molochnykh produktiv
інноваційний інжиніринг харчових виробництв
innovatsiinyi inzhynirynh kharchovykh vyrobnytstv
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Інноваційні технології та обладнання переробки молока : навч. посіб. / О. А. Півоваров, О. С. Ковальова, В. С. Кошулько, О. О. Тертишний. – Дніпро : ДДАЕУ, 2025. – 461 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12800
Abstract: Навчальний посібник формує уявлення про ключові напрямки розвитку молочної промисловості, технології переробки молока, а також про актуальні проблеми, що виникають у процесі формування переробної галузі. Він спрямований на розвиток навичок застосування світового досвіду у сфері молочної індустрії. Основною метою є ознайомлення з сучасними досягненнями, інноваційними перспективами, технологічними процесами та обладнанням, що використовується для переробки молока і виробництва молочних продуктів з різних видів високоякісної сировини. Посібник призначено для здобувачів вищої освіти, які навчаються за ОПП Харчові технології за спеціальністю G13 Харчові технології першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти, а також для наукових працівників, аспірантів і фахівців, які цікавляться проблемами інноваційного інжинірингу харчових виробництв. Navchalnyi posibnyk formuie uiavlennia pro kliuchovi napriamky rozvytku molochnoi promyslovosti, tekhnolohii pererobky moloka, a takozh pro aktualni problemy, shcho vynykaiut u protsesi formuvannia pererobnoi haluzi. Vin spriamovanyi na rozvytok navychok zastosuvannia svitovoho dosvidu u sferi molochnoi industrii. Osnovnoiu metoiu ye oznaiomlennia z suchasnymy dosiahnenniamy, innovatsiinymy perspektyvamy, tekhnolohichnymy protsesamy ta obladnanniam, shcho vykorystovuietsia dlia pererobky moloka i vyrobnytstva molochnykh produktiv z riznykh vydiv vysokoiakisnoi syrovyny. Posibnyk pryznacheno dlia zdobuvachiv vyshchoi osvity, yaki navchaiutsia za OPP Kharchovi tekhnolohii za spetsialnistiu G13 Kharchovi tekhnolohii pershoho (bakalavrskoho) i druhoho (mahisterskoho) rivniv vyshchoi osvity, a takozh dlia naukovykh pratsivnykiv, aspirantiv i fakhivtsiv, yaki tsikavliatsia problemamy innovatsiinoho inzhynirynhu kharchovykh vyrobnytstv.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12800
Appears in Collections:Навчальні посібники, розділи. Довідники, словники



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.