Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1322
Title: | Обрушене насіння, промислові коноплі, харчові концентрати, зернові батончики, рецептура, харчова цінність |
Other Titles: | Сollapsed seed, industrial hemp, industrial hemp, cereal bars, recipe, nutritional value |
Authors: | Сова, Наталія Анатоліївна Sova, Nataliya Луценко, Марина Василівна Lytsenko, Maryna Терещенко, Тереза Василівна Tereshchenko, Tereza |
Keywords: | обрушене насіння сollapsed seed промислові коноплі industrial hemp харчові концентрати industrial hemp зернові батончики cereal bars рецептура recipe харчова цінність nutritional value |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | НІЖИНСЬКИЙ АГРОТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ |
Citation: | Сова Н. А. Дослідження технологічних властивостей обрушеного насіння промислових конопель / Н. А. Сова, М. В. Луценко, Т. В. Терещенко // Збірник наукових праць «Аграрна наука та освіта в ХХІ столітті: проблеми, перспективи та інновації. 17 – 18 травня 2018 року, м. Ніжин». – 2018. – №9. – С. 248 – 253. |
Abstract: | В статті розглянуто доцільність використання обрушеного насіння промислових конопель в технологіях харчових концентратів, а саме зернових батончиків. Наведено зарубіжний асортимент харчових продуктів на основі насіння конопель. Обґрунтовано доцільність заміни зернової сировини в рецептурах зернових батончиків на обрушене насіння промислових конопель. Обрано оптимальну рецептуру зернових батончиків з додаванням обрушеного насіння промислових конопель, порівняно його харчову цінність з виробничими зразками. The article considers expediency of the use of collapsed seed of industrial hemp in the technologies of food concentrates, namely cereal bars. The foreign range of food products based on hemp seed is presented. The expediency of replacing grain raw materials in grain branded recipes on the collapsed seed of industrial hemp was substantiated. The optimum recipe of cereal bars with the addition of collapsed seed of industrial hemp has been selected, compared with its nutritional value with production prototypes. |
URI: | http://nati.org.ua/docs/science/2018/Conference_17052018_p001.pdf http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1322 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.