Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1360
Title: | Підвищення якості кормів за рахунок введення в раціони свиней анісорбу |
Other Titles: | Повышение качества кормов за счет введения в рационы свиней анисорба Іmproving the quality of feed due to the introduction anisorb in the pigs diet |
Authors: | Бегма, Наталія Андріївна Begma, Natalia Begma, N. A. |
Keywords: | продуктивність productivity молодняк свиней young pigs кормова добавка feed additive анісорб аnisоrb мікотоксини mycotoxins обмін речовин metabolism мінеральне живлення mineral food |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Бегма Н. А. Підвищення якості кормів за рахунок введення в раціони свиней анісорбу / Н. А. Бегма // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. праць / Білоцерківський НАУ. – 2015. – № 2(120). – С. 64-67. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1360. |
Abstract: | В статті наведено результати досліджень з визначення ефективності використання анісорбу в годівлі молодняку свиней. На основі проведених досліджень встановлено, що використання кормової добавки - анісорбу в раціонах молодняку свиней сприяє підвищенню середньодобових приростів на 13,05 %, захищає здоров'я тварин, дезактивуючи мікотоксини в кормовій сировині. В статье приведены результаты исследований определения эффективности использования анисорба в кормлении молодняка свиней. На основе проведенных исследований установлено, что использование кормовой добавки - анисорб в рационах молодняка свиней способствует повышению среднесуточных приростов на 13,05 %, защищает здоровье животных, дезактивируя микотоксины в кормовом сирье. In the article are presented the results of research of identification of effectiveness of the use anisorb in feeding young pigs. On the basis of the conducted research it is established that the use such feed additives as аnisоrb in the diets of young pigs contributes to the increase of average daily gain by 13,05 %, protects animal health deactivating mycotoxins in feed ingredients. |
Description: | Бегма Наталія Андріївна https://orcid.org/0000-0002-8598-6686 |
URI: | http://tvppt.btsau.edu.ua/sites/default/files/visnyky/pererobka/2015_2_begma_ua.pdf http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1360 |
ISSN: | 2310-9289 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бегма Н.А. 4.pdf | 273,31 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.