Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1781
Title: | Environmental justification for using of active yeast in laying hens diet |
Other Titles: | Екологічне обґрунтування використання активних дріжджів у годівлі курей-несучок |
Authors: | Orishchuk, O. S. Orishchuk, O. Orishchuk, Oksana Оріщук, Оксана Сергіївна Tsap, S. Tsap, Svitlana Tsap, S. V. Tsap, Svitlana V. Цап, Світлана Володимирівна Chernenko, Oleksandr Chernenko, O. M. Chernenko, Oleksandr Mikolajovich Chernenko, O. Черненко, Олександр Миколайович Darmograi, L. M. Дармограй, Л. М. Chernenko, O. Chernenko, O. I. Chernenko, Olena Ivanivna Черненко, Олена Іванівна Mykytiuk, V. Mykytyuk, V. V. Mykytiuk, V. V. Микитюк, Віктор Васильович |
Keywords: | productivity продуктивність hens кури combined feed комбікорм amino acid амінокислотний склад Saccharomy cescerevisiae Saccharomy cescerevisiae |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Alex Matsyura Press |
Citation: | Environmental justification for using of active yeast in laying hens diet / [O.S. Orishchuk, S.V. Tsap, O.M. Chernenko et al.] // Ukrainian Journal of Ecology / Alex Matsyura Press. – 2019. – № 9(2). – С. 189-194. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1781. |
Abstract: | The results of the studying of active yeasts Saccharomy cescerevisiae influence on the egg-laying capacity and morphological characteristics of the hens "NOVOgen brown" breed eggs are presented. The nutritional intervention of active yeast Saccharomy cescerevisiae in laying hens diet allowed to increase egg-laying capacity by 3.7-6.6% and improve the morphological composition of the eggs. However, feed conversion in experimental groups was by 5.1-7.9% lower in relation to the control group. Наведено результати дослідження впливу активних дріжджів Saccharomy cescerevisiae на несучість та морфологічні показники яєць курок-несучок кросу “NOVOgen brown”. Введення у раціони курей-несучок активних дріжджів Saccharomy cescerevisiae дозволило підвищити несучість курок на 3,7–6,6 % та покращити морфологічний склад яєць. При цьому конверсія корму в дослідних групах була на 5,1–7,9 % меншою по відношенню до контрольної групи. |
Description: | Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х Черненко Олександр Миколайович https://orcid.org/0000-0002-8829-3148 Черненко Олена Іванівна https://orcid.org/0000-0002-5951-6576 Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908 |
URI: | https://www.ujecology.com/archive/uje-volume-9-issue-2-year-2019.html https://www.ujecology.com/articles/environmental-justification-for-using-of-active-yeast-in-laying-hens-diet.pdf http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1781 |
ISSN: | 2520-2138 |
Appears in Collections: | Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Статья на англиском.pdf | 267,92 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.