Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2827
Title: Використання диспергованого зерна спельти для виробництва хліба
Other Titles: Application of sprouted spelt grain for bread production
Authors: Миколенко, Світлана Юріївна
Mykolenko, S.
Омельченко, Марина Юріївна
Omelchenko, M.
Keywords: спельта
spelt
дисперговане зерно
sprouted whole grain
хліб
bread
чіа
chia seeds
плазмохімічно активована вода
plasma-chemically activated water
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Миколенко С. Ю. Використання диспергованого зерна спельти для виробництва хліба / С. Ю. Миколенко, М. Ю. Омельченко // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2020. – №1. – С. 110-120. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2827
Abstract: У статті висвітлено технологічні аспекти використання зерна спельти для виробництва хліба із цілого зерна. Встановлено, що застосування насіння чіа дозволяє підвищити споживчі якості хліба із диспергованого зерна спельти. Доведено, що застосування води, підданої дії контактної нерівноважної плазми, для замочування зерна спельти сприяє інтенсифікації виробництва хліба із цілого зерна. Technological aspects of spelt spouted wholegrain application for bread production are highlighted. Using chia seeds can improve the bread organoleptic characteristics. Using water exposed to the action of contact non-equilibrium plasma for soaking spelt grain contributes to the intensification of sprouted whole grain bread production.
Description: Миколенко С.Ю. ORCID ID: 0000-0002-1959-1141
URI: https://visnyk.mnau.edu.ua/n105v1r2020mykolenko/
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2827
ISSN: 2313-092Х, 2411-9199 (е)
Appears in Collections:Публікації бакалаврів, магістрів

Files in This Item:
File SizeFormat 
n105v1r2020mykolenko.pdf638,83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.