Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3111
Назва: | Амарант: селекція, генетика та перспективи вирощування |
Інші назви: | Amaranth: selection, genetics and cultivation prospects |
Автори: | Гопцій, Тетяна Іванівна Hoptsiy, T. I. Воронков, Микола Федорович Voronkov, M. F. Бобро, Михайло Архипович Bobro, M. A. Мірошниченко, Лідія Олександрівна Miroshnychenko, L. O. Лиманська, Світлана Василівна Lymanska, S. V. Гудим, Олена Володимирівна Hudym, O. V. Гудковська, Наталія Борисівна Hudkovska, N. B. Дуда, Юлія Вікторівна Duda, Yuliya Duda, Y. V. Duda, J. V. Duda, Julia Duda, Y. Duda, J. Duda, Yulia Duda, Yu. Duda, Yulia V. Duda, Julia Viktorovna Duda, Yu. V. |
Ключові слова: | вирошування амаранта cultivation of amaranth амарант amaranth селекція амаранта selection of amaranth генетика амаранта genetics of amaranth |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Харківський НАУ ім. В. В. Докучаєва |
Бібліографічний опис: | Амарант : селекція, генетика та перспективи вирощування : монографія / [ Т. І. Гопцій, М. Ф. Воронков, М. А. Бобро та ін. ] / Харківський НАУ ім. В. В. Докучаєва. – Харків : ХНАУ, 2018. – 362 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3111. |
Короткий огляд (реферат): | Висвітлено господарське значення амаранта, історію культури, її ботанічну характеристику, систематику, генетику ознак і молекулярну генетику. Розкрито біологічні та фізіологічні особливості амаранта, хвороби і шкідників. Сформульовано наукові основи вирощування культури в умовах Лівобережного Лісостепу України. Наведено характеристику листостеблової маси і зерна амаранта, їх хімічний склад, позитивні властивості та перспективи використання. Доведено ефективність селекційної роботи з амарантом, доцільність використання для одержання вихідного матеріалу радіаційного та хімічного мутагенезу. Розраховано на наукових працівників і виробничників, які займаються селекцією, вирощуванням та переробкою зеленої маси і зерна амаранта. Видання також буде корисним для аспірантів і студентів. The economic significance of amaranth, the history of culture, its botanical characteristics, taxonomy, genetics of traits and molecular genetics are highlighted. Biological and physiological features of amaranth, diseases and pests are revealed. The scientific bases of cultivation of culture in the conditions of the Left - bank Forest - steppe of Ukraine are formulated. The characteristics of amaranth leaf and stem mass, their chemical composition, positive properties and prospects of use are given. The efficiency of selection work with amaranth, the expediency of using radiation and chemical mutagenesis to obtain the source material is proved. Designed for researchers and producers involved in the selection, cultivation and processing of green mass and amaranth grain. The publication will also be useful for graduate and undergraduate students. |
Опис: | Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3111 |
ISBN: | 978-966-2741-70-4 |
Розташовується у зібраннях: | Монографії, розділи монографій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
MONOGRAFIA AMARANTH.pdf | 10,27 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.