Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4037
Назва: | Обґрунтування впливу попередньої обробки на якість сушених яблук |
Інші назви: | Obgruntuvannia vplyvu poperednoi obrobky na yakist sushenykh yabluk |
Автори: | Леснік, Костянтин Володимирович Lesnik, Kostiantyn |
Ключові слова: | яблука yabluka сушка sushka ІЧ-опромінення ICh-oprominennia НВЧ-поле NVCh-pole нагрів nahriv температура temperatura суха речовина sukha rechovyna тривалість tryvalist волога voloha фрукти frukty |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Леснік К. В. Обґрунтування впливу попередньої обробки на якість сушених яблук : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Леснік Костянтин Володимирович ; наук. Керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 116 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4037 |
Короткий огляд (реферат): | Мета досліджень – підвищення якості сушених яблук шляхом розробки комплексу підготовчих технологічних операцій з фіксованими параметрами і режимами. Об’єкт дослідження – процеси попередньої обробки та сушіння сортів яблук вітчизняного походження. Предмет дослідження – взаємозв’язок технологічних параметрів процесів підготовки та сушіння яблук з якісними показниками готового продукту. Свіжі плоди і овочі в процесі зберігання зазнають різних мікробіологічних, біохімічні та ферментативних змін, які призводять до зниження їх рівня якості. Одним із засобів пригнічення зростання мікроорганізмів і ферментативної активності є видалення вологи шляхом природної або штучної сушки. Рослинна сировина, як об’єкт сушіння, характеризується великою кількістю води і малим вмістом сухих речовин. Основна частина води знаходиться у вільному вигляді і тільки близько 5 % зв’язані з клітинними колоїдами і міцно утримуються. Цим пояснюється легкість висушування фруктів та овочів, до масової частки вологи 12 – 14 % і ускладнює видалення залишкової вологи. Meta doslidzhen – pidvyshchennia yakosti sushenykh yabluk shliakhom rozrobky kompleksu pidhotovchykh tekhnolohichnykh operatsii z fiksovanymy parametramy i rezhymamy. Obiekt doslidzhennia – protsesy poperednoi obrobky ta sushinnia sortiv yabluk vitchyznianoho pokhodzhennia. Predmet doslidzhennia – vzaiemozviazok tekhnolohichnykh parametriv protsesiv pidhotovky ta sushinnia yabluk z yakisnymy pokaznykamy hotovoho produktu. Svizhi plody i ovochi v protsesi zberihannia zaznaiut riznykh mikrobiolohichnykh, biokhimichni ta fermentatyvnykh zmin, yaki pryzvodiat do znyzhennia yikh rivnia yakosti. Odnym iz zasobiv pryhnichennia zrostannia mikroorhanizmiv i fermentatyvnoi aktyvnosti ye vydalennia volohy shliakhom pryrodnoi abo shtuchnoi sushky. Roslynna syrovyna, yak obiekt sushinnia, kharakteryzuietsia velykoiu kilkistiu vody i malym vmistom sukhykh rechovyn. Osnovna chastyna vody znakhodytsia u vilnomu vyhliadi i tilky blyzko 5 % zviazani z klitynnymy koloidamy i mitsno utrymuiutsia. Tsym poiasniuietsia lehkist vysushuvannia fruktiv ta ovochiv, do masovoi chastky volohy 12 – 14 % i uskladniuie vydalennia zalyshkovoi volohy. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4037 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Леснік К.В..pdf | 2,89 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.