Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4198
Title: Обґрунтування процесу та оптимізація режимів обробки зернових кормових сумішей екструдуванням
Other Titles: Obgruntuvannia protsesu ta optymizatsiia rezhymiv obrobky zernovykh kormovykh sumishei ekstruduvanniam
Authors: Шапошніков, М. Л.
Shaposhnikov, M.
Keywords: екструдування
ekstruduvannia
зернова суміш
zernova sumish
технологічний процес
tekhnolohichnyi protses
робочі органи
robochi orhany
шнек
shnek
експерименти
eksperymenty
якість
yakist
параметри
parametry
результати
rezultaty
обґрунтування
obgruntuvannia
Issue Date: 2020
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Шапошніков М. Л. Обґрунтування процесу та оптимізація режимів обробки зернових кормових сумішей екструдуванням : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Шапошніков М. Л. ; наук. керівник Чурсінов Ю, О. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 92 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4198
Abstract: Теоретично та експериментально виявлено характер трансформації визначеного складу зернової суміші в робочих органах шнекового екструдера з отриманням готового екструдата. Проведена оцінка впливу тиску, температури обробки, форми кінцевих матриць на протікання процесу екструдування і обґрунтовані параметри. Результати роботи пройшли апробацію участю в роботі міжнародної конференції у Таврійському державному агротехнологічному університеті: «Новації в технології та обладнанні готельно – ресторанних, харчових і переробних виробництв» з публікацією тезисів: «Дослідження процесів пресування та екструдування рослинних матеріалів та зернових сумішей». Teoretychno ta eksperymentalno vyiavleno kharakter transformatsii vyznachenoho skladu zernovoi sumishi v robochykh orhanakh shnekovoho ekstrudera z otrymanniam hotovoho ekstrudata. Provedena otsinka vplyvu tysku, temperatury obrobky, formy kintsevykh matryts na protikannia protsesu ekstruduvannia i obgruntovani parametry. Rezultaty roboty proishly aprobatsiiu uchastiu v roboti mizhnarodnoi konferentsii u Tavriiskomu derzhavnomu ahrotekhnolohichnomu universyteti: «Novatsii v tekhnolohii ta obladnanni hotelno – restorannykh, kharchovykh i pererobnykh vyrobnytstv» z publikatsiieiu tezysiv: «Doslidzhennia protsesiv presuvannia ta ekstruduvannia roslynnykh materialiv ta zernovykh sumishei».
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4198
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шапошніков М.Л..pdf2,63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.