Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4361
Title: Обґрунтування процесу виробництва гречаних та вівсяних пластівців в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпропетровський хлібзавод №9»
Other Titles: Obgruntuvannia protsesu vyrobnytstva hrechanykh ta vivsianykh plastivtsiv v umovakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «Dnipropetrovskyi khlibzavod №9»
Authors: Ткаченко, Тетяна Вікторівна
Tkachenko, Tetiana
Keywords: сировина гречихи та вівса
syrovyna hrechykhy ta vivsa
пластівці
plastivtsi
технологічний процес
tekhnolohichnyi protses
робочі органи
robochi orany
вальци
valtsy
експерименти
eksperymenty
якість
yakist
параметри
parametry
результати
rezultaty
обґрунтування
obgruntuvannia
Issue Date: 2021
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Ткаченко Т. В. Обґрунтування процесу виробництва гречаних та вівсяних пластівців в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпропетровський хлібзавод №9» : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Ткаченко Тетяна Вікторівна ; наук. керівник Чурсінов Ю. О. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2021. - 121 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4361
Abstract: Об’єкт дослідження представлено зернова маса гречихи та вівса, її склад, шляхи підготовки до переробки і кінцеві якісні характеристики вже готових харчових продуктів у вигляді пластівців. Метою роботи є обґрунтування процесу і режимних параметрів підготовки гречихи та вівса до переробки та основний процес виробництва пластівців. Методи досліджень пов’язані з умовами попередньої обробки сировини її мийки, сепарування та моделювання пропарювання і сушці. У процесі досліджень знайдені основні показники технологічного процесу виробництва гречаних та вівсяних пластівців, таких як розварюваність, колір, смак, гранулометричний склад. Обґрунтовані основні параметри процесу. Отримані результати рекомендуються для впровадження в виробництво з метою поліпшення умов попередньої гідротермічної обробки круп’яної сировини та режимів плющення в пластівці. Obiekt doslidzhennia predstavleno zernova masa hrechykhy ta vivsa, yii sklad, shliakhy pidhotovky do pererobky i kintsevi yakisni kharakterystyky vzhe hotovykh kharchovykh produktiv u vyhliadi plastivtsiv. Metoiu roboty ye obgruntuvannia protsesu i rezhymnykh parametriv pidhotovky hrechykhy ta vivsa do pererobky ta osnovnyi protses vyrobnytstva plastivtsiv. Metody doslidzhen poviazani z umovamy poperednoi obrobky syrovyny yii myiky, separuvannia ta modeliuvannia propariuvannia i sushtsi. U protsesi doslidzhen znaideni osnovni pokaznyky tekhnolohichnoho protsesu vyrobnytstva hrechanykh ta vivsianykh plastivtsiv, takykh yak rozvariuvanist, kolir, smak, hranulometrychnyi sklad. Obgruntovani osnovni parametry protsesu. Otrymani rezultaty rekomenduiutsia dlia vprovadzhennia v vyrobnytstvo z metoiu polipshennia umov poperednoi hidrotermichnoi obrobky krupianoi syrovyny ta rezhymiv pliushchennia v plastivtsi.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4361
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ткаченко Т.В..pdf3,92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.