Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6729
Назва: Інтегративний підхід у визначенні показників якості та безпечності напівфабрикаті м’ясних в умовах наукового- дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів агропромислового комплексу Дніпровського державного аграрно-економічного університету
Інші назви: Integrative approach in determining the quality and safety of meat semi-finished products in the research center of biosafety and environmental control of resources of the agro-industrial complex of the Dnieper State Agrarian and Economic University
Автори: Голованенко, В. С.
Golovanenko, V. S.
Ключові слова: мікробіологічне дослідження
microbiological research
напівфабрикати
semi-finished products
показники якості та безпечності
quality and safety indicators
ПЛР
PCR
діагностика
diagnostics
мікроструктурний аналіз
microstructural analysis
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Голованенко В. С. Інтегративний підхід у визначенні показників якості та безпечності напівфабрикаті м’ясних в умовах наукового- дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів агропромислового комплексу Дніпровського державного аграрно-економічного університету : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Голованенко В. С. ; наук. керівник Масюк Д. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. фізіології та біохімії с.-г. тварин. – Дніпро, 2022. – 80 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6729.
Короткий огляд (реферат): Органолептичними та мікробіологічними дослідженнями було встановлено, що всі зразки відповідають нормативним вимогам, тоді як за мікроструктурним аналізом було виявлено, що у зразку №1 та 5 м’ясо з ознаками тривалого зберігання та заморожування та по співвідношенню складових компонентів всі зразки не відповідають нормативним вимогам. Видовою ідентифікацією тканин з’ясовано, що у виробах м’ясних (зразок № 1 і 3), у складі містяться не зазначені у рецептурі компоненти – тканини курки та свинини відповідно. Економічна ефективність за проведеним мікроструктурним аналізом складає 352,53 грн, методом ПЛР –за двома позиціями 513,88 та 228,88 та за мікробіологічним дослідженням складає 111,72 грн. Тому у профільних лабораторіях НДЦ біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК ДДАЕУ проведення досліджень за показниками якості та безпечності у харчовій продукції є економічно обґрунтованими. The thesis reveals the solution of problems and summarizes the results of determining the quality and safety of semi-finished meat products. Organoleptic and microbiological studies have shown that all samples meet regulatory requirements, while microstructural analysis found that samples №1 and 5 meat with signs of long-term storage and freezing and the ratio of components, all samples do not meet regulatory requirements. Species identification of tissues revealed that meat products (samples № 1 and 3) contain components not specified in the recipe - chicken and pork tissues, respectively. The economic efficiency of the microstructural analysis is 352.53 UAH, the PCR method - for two positions 513.88 and 228.88 and the microbiological study is 111.72 UAH. Therefore, in the specialized laboratories of the Research Center for Biosafety and Environmental Control of Resources of the State Agrarian University of Ukraine, research on quality and safety in food products is economically justified.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6729
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізіології, біохімії тварин і лабораторної діагностики. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Голованенко В. С..pdf2,12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.