Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6842
Назва: Морфофункціональний стан печінки щурів за впливу спиртової настоянки Aralia elata
Інші назви: Morfofunktsionalnyi stan pechinky shchuriv za vplyvu spyrtovoi nastoianky Aralia elata
Автори: Лєщова, Марина Олексіївна
Lieshchova, M. O.
Lieshchova, M. А.
Lieshchova, M.
Lieshchova, Maryna
Lieshchova, Marina
Білан, Марина Володимирівна
Bilan, Maryna
Bilan, M. V.
Bilan, M.
Кравцова, Маріанна Володимирівна
Kravtsova, M. V.
Kravtsova, M.
Богомаз, Арсеній Анатолійович
Bogomaz, A. A.
Bohomaz, A. A.
Ключові слова: Aralia elata
Aralia elata
морфофункціональний стан печінки
morfofunktsionalnyi stan pechinky
надлишкова жирова годівля
nadlyshkova zhyrova hodivlia
Дата публікації: жов-2022
Видавництво: Поліський нац. ун-т
Бібліографічний опис: Морфофункціональний стан печінки щурів за впливу спиртової настоянки Aralia elata / М. О. Лєщова, М. В. Білан, М. В. Кравцова, А. А. Богомаз // Сучасний стан розвитку ветеринарної медицини, науки і освіти : Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 35-річчю заснування факультету ветеринарної медицини ( Житомир, 12-13 жовт. 2022 р. ) / Поліський нац. ун-т. – Житомир, 2022. – С. 86-89. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6842.
Короткий огляд (реферат): Спиртова настоянка аралії (A. elata) пом’якшує негативний уплив надлишкової жирової годівлі, сприяє нормалізації індексу маси і гістоструктури печінки, зменшує прояв диспротеїнемії в крові. Надмірне споживання жиру викликає порушення роботи печінки, що проявляється розвитком стеатозу і супроводжується зниженням її відносної маси, підвищенням активності печінкових ферментів, диспротеїнемією. Додаткове використання 0,1 етанолу, ще більше посилює негативний вплив високожирової дієти на морфофункціональний стан печінки. Spyrtova nastoianka aralii (A. elata) pomiakshuie nehatyvnyi uplyv nadlyshkovoi zhyrovoi hodivli, spryiaie normalizatsii indeksu masy i histostruktury pechinky, zmenshuie proiav dysproteinemii v krovi. Nadmirne spozhyvannia zhyru vyklykaie porushennia roboty pechinky, shcho proiavliaietsia rozvytkom steatozu i suprovodzhuietsia znyzhenniam yii vidnosnoi masy, pidvyshchenniam aktyvnosti pechinkovykh fermentiv, dysproteinemiieiu. Dodatkove vykorystannia 0,1 etanolu, shche bilshe posyliuie nehatyvnyi vplyv vysokozhyrovoi diiety na morfofunktsionalnyi stan pechinky.
Опис: Лєщова Марина Олексіївна http://orcid.org/0000-0002-4251-4152 Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201X Кравцова Маріанна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-2735-4661 Богомаз Арсеній Анатолійович http://orcid.org/0000-0001-9402-0472
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6842
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник_праць_до_35_річчя_факультету-86-89.pdf177,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.