Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8459
Title: Кукурудза харчова (технологічні аспекти вирощування)
Other Titles: Kukurudza kharchova (tekhnolohichni aspekty vyroshchuvannia)
Authors: Якунін, Олексій Панасович
Yakunin, Oleksiy
Заверталюк, Володимир Філімонович
Zavertaliuk, Vоlоdimir
Губар, О. В.
Hubar, O. V.
Окселенко, Олег Миколайович
Okselenko, Oleh
Заверталюк, Олександр Володимирович
Zavertalyuk, Oleksandr
Keywords: морфо-біологічні особливості кукурудзи
morfo-biolohichni osoblyvosti kukurudzy
технології вирощування кукурудзи цукрової і розлусної
tekhnolohii vyroshchuvannia kukurudzy tsukrovoi i rozlusnoi
обробіток ґрунту, удобрення
obrobitok gruntu, udobrennia
економічна ефективність вирощування кукурудзи
ekonomichna efektyvnist vyroshchuvannia kukurudzy
Issue Date: 2016
Publisher: Інститут овочівництва і баштанництва НААН України
Citation: Кукурудза харчова (технологічні аспекти вирощування) : монографія / О. П. Якунін, В. Ф. Заверталюк, О. В. Губар [та ін.] ; за ред. О. П. Якуніна. – Вінниця, ТОВ «Нілан-ЛТД», 2016. – 208 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8459
Abstract: У монографії наведено значення, морфо-біологічні особливості кукурудзи, аналіз даних науково-дослідних установ з технології її вирощування. Висвітлено результати наукових досліджень, які проведено авторами з технологій вирощування кукурудзи цукрової і розлусної: обробіток ґрунту, удобрення, строки сівби та норми висіву, конвеєрне надходження качанів кукурудзи цукрової. Значне місце займають проблеми контролювання забур’яненості в посівах кукурудзи харчової в умовах високої засміченості ґрунту насінням бур’янів. Надана економічна ефективність вирощування кукурудзи цукрової та розлусної залежно від досліджуваних факторів в умовах Північного Степу України. Монографія розрахована на спеціалістів аграрного комплексу, фермерів, науковців, викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів та коледжів сільськогосподарського профілю. U monohrafii navedeno znachennia, morfo-biolohichni osoblyvosti kukurudzy, analiz danykh naukovo-doslidnykh ustanov z tekhnolohii yii vyroshchuvannia. Vysvitleno rezultaty naukovykh doslidzhen, yaki provedeno avtoramy z tekhnolohii vyroshchuvannia kukurudzy tsukrovoi i rozlusnoi: obrobitok gruntu, udobrennia, stroky sivby ta normy vysivu, konveierne nadkhodzhennia kachaniv kukurudzy tsukrovoi. Znachne mistse zaimaiut problemy kontroliuvannia zaburianenosti v posivakh kukurudzy kharchovoi v umovakh vysokoi zasmichenosti gruntu nasinniam burianiv. Nadana ekonomichna efektyvnist vyroshchuvannia kukurudzy tsukrovoi ta rozlusnoi zalezhno vid doslidzhuvanykh faktoriv v umovakh Pivnichnoho Stepu Ukrainy. Monohrafiia rozrakhovana na spetsialistiv ahrarnoho kompleksu, fermeriv, naukovtsiv, vykladachiv, aspirantiv i studentiv vyshchykh navchalnykh zakladiv ta koledzhiv silskohospodarskoho profiliu.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8459
ISBN: ISBN 978-966-924-267-9
Appears in Collections:Монографії, розділи монографій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
iakunin_op_zavertaliuk_vf_gubar_ov_ta_in_kukurudza_kharchova.pdf1,04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.