Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8459
Назва: | Кукурудза харчова (технологічні аспекти вирощування) |
Інші назви: | Kukurudza kharchova (tekhnolohichni aspekty vyroshchuvannia) |
Автори: | Якунін, Олексій Панасович Yakunin, Oleksiy Заверталюк, Володимир Філімонович Zavertaliuk, Vоlоdimir Губар, О. В. Hubar, O. V. Окселенко, Олег Миколайович Okselenko, Oleh Заверталюк, Олександр Володимирович Zavertalyuk, Oleksandr |
Ключові слова: | морфо-біологічні особливості кукурудзи morfo-biolohichni osoblyvosti kukurudzy технології вирощування кукурудзи цукрової і розлусної tekhnolohii vyroshchuvannia kukurudzy tsukrovoi i rozlusnoi обробіток ґрунту, удобрення obrobitok gruntu, udobrennia економічна ефективність вирощування кукурудзи ekonomichna efektyvnist vyroshchuvannia kukurudzy |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Інститут овочівництва і баштанництва НААН України |
Бібліографічний опис: | Кукурудза харчова (технологічні аспекти вирощування) : монографія / О. П. Якунін, В. Ф. Заверталюк, О. В. Губар [та ін.] ; за ред. О. П. Якуніна. – Вінниця, ТОВ «Нілан-ЛТД», 2016. – 208 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8459 |
Короткий огляд (реферат): | У монографії наведено значення, морфо-біологічні особливості кукурудзи, аналіз даних науково-дослідних установ з технології її вирощування. Висвітлено результати наукових досліджень, які проведено авторами з технологій вирощування кукурудзи цукрової і розлусної: обробіток ґрунту, удобрення, строки сівби та норми висіву, конвеєрне надходження качанів кукурудзи цукрової. Значне місце займають проблеми контролювання забур’яненості в посівах кукурудзи харчової в умовах високої засміченості ґрунту насінням бур’янів. Надана економічна ефективність вирощування кукурудзи цукрової та розлусної залежно від досліджуваних факторів в умовах Північного Степу України. Монографія розрахована на спеціалістів аграрного комплексу, фермерів, науковців, викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів та коледжів сільськогосподарського профілю. U monohrafii navedeno znachennia, morfo-biolohichni osoblyvosti kukurudzy, analiz danykh naukovo-doslidnykh ustanov z tekhnolohii yii vyroshchuvannia. Vysvitleno rezultaty naukovykh doslidzhen, yaki provedeno avtoramy z tekhnolohii vyroshchuvannia kukurudzy tsukrovoi i rozlusnoi: obrobitok gruntu, udobrennia, stroky sivby ta normy vysivu, konveierne nadkhodzhennia kachaniv kukurudzy tsukrovoi. Znachne mistse zaimaiut problemy kontroliuvannia zaburianenosti v posivakh kukurudzy kharchovoi v umovakh vysokoi zasmichenosti gruntu nasinniam burianiv. Nadana ekonomichna efektyvnist vyroshchuvannia kukurudzy tsukrovoi ta rozlusnoi zalezhno vid doslidzhuvanykh faktoriv v umovakh Pivnichnoho Stepu Ukrainy. Monohrafiia rozrakhovana na spetsialistiv ahrarnoho kompleksu, fermeriv, naukovtsiv, vykladachiv, aspirantiv i studentiv vyshchykh navchalnykh zakladiv ta koledzhiv silskohospodarskoho profiliu. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8459 |
ISBN: | ISBN 978-966-924-267-9 |
Розташовується у зібраннях: | Монографії, розділи монографій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
iakunin_op_zavertaliuk_vf_gubar_ov_ta_in_kukurudza_kharchova.pdf | 1,04 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.