Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836| Title: | Обґрунтування технології виробництва хліба з нелущеного диспергованого зерна пшениці |
| Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khliba z nelushchenoho dysperhovanoho zerna pshenytsi |
| Authors: | Галагуза, Аліна Андріївна Halahuza, Alina Andriivna |
| Keywords: | розробка рецептури rozrobka retseptury пшениця pshenytsia дисперговане зерно dysperhovane zerno харчова цінність kharchova tsinnist технологія tekhnolohiia вітаміни vitaminy амарант amarant вода voda |
| Issue Date: | 2023 |
| Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
| Citation: | Галагуза А. А. Обґрунтування технології виробництва хліба з нелущеного диспергованого зерна пшениці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Галагуза Аліна Андріївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836. |
| Abstract: | Метою кваліфікаційної роботи є обгрунтування технології та розробка рецептури хліба із диспергованого зерна з додатковою підготовкою сировини. Хліб – це основний продукт харчування. В наш час має популярність цільнозерновий хліб, тобто хліб із цілого зерна пшениці. Тому вчені та працівники хлібопекарської галузі вирішують проблему з розширення асортименту хлібобулочних виробів, використовуючи нетрадиційні види сировини з метою надання їм функціональних властивостей. Хліб як продукт харчування повинен забезпечувати організм енергією, білками, жирами і вуглеводами, ферментами, гормонами, сприяти укріпленню імунітету. В наш час має популярність цільнозерновий хліб, тобто хліб із цілого зерна пшениці. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obhruntuvannia tekhnolohii ta rozrobka retseptury khliba iz dysperhovanoho zerna z dodatkovoiu pidhotovkoiu syrovyny. Khlib – tse osnovnyi produkt kharchuvannia. V nash chas maie populiarnist tsilnozernovyi khlib, tobto khlib iz tsiloho zerna pshenytsi. Tomu vcheni ta pratsivnyky khlibopekarskoi haluzi vyrishuiut problemu z rozshyrennia asortymentu khlibobulochnykh vyrobiv, vykorystovuiuchy netradytsiini vydy syrovyny z metoiu nadannia yim funktsionalnykh vlastyvostei. Khlib yak produkt kharchuvannia povynen zabezpechuvaty orhanizm enerhiieiu, bilkamy, zhyramy i vuhlevodamy, fermentamy, hormonamy, spryiaty ukriplenniu imunitetu. V nash chas maie populiarnist tsilnozernovyi khlib, tobto khlib iz tsiloho zerna pshenytsi. |
| URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836 |
| Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Галагуза А.А..pdf | 1,14 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
