Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836
Title: Обґрунтування технології виробництва хліба з нелущеного диспергованого зерна пшениці
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khliba z nelushchenoho dysperhovanoho zerna pshenytsi
Authors: Галагуза, Аліна Андріївна
Halahuza, Alina Andriivna
Keywords: розробка рецептури
rozrobka retseptury
пшениця
pshenytsia
дисперговане зерно
dysperhovane zerno
харчова цінність
kharchova tsinnist
технологія
tekhnolohiia
вітаміни
vitaminy
амарант
amarant
вода
voda
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Галагуза А. А. Обґрунтування технології виробництва хліба з нелущеного диспергованого зерна пшениці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Галагуза Аліна Андріївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836.
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи є обгрунтування технології та розробка рецептури хліба із диспергованого зерна з додатковою підготовкою сировини. Хліб – це основний продукт харчування. В наш час має популярність цільнозерновий хліб, тобто хліб із цілого зерна пшениці. Тому вчені та працівники хлібопекарської галузі вирішують проблему з розширення асортименту хлібобулочних виробів, використовуючи нетрадиційні види сировини з метою надання їм функціональних властивостей. Хліб як продукт харчування повинен забезпечувати організм енергією, білками, жирами і вуглеводами, ферментами, гормонами, сприяти укріпленню імунітету. В наш час має популярність цільнозерновий хліб, тобто хліб із цілого зерна пшениці. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obhruntuvannia tekhnolohii ta rozrobka retseptury khliba iz dysperhovanoho zerna z dodatkovoiu pidhotovkoiu syrovyny. Khlib – tse osnovnyi produkt kharchuvannia. V nash chas maie populiarnist tsilnozernovyi khlib, tobto khlib iz tsiloho zerna pshenytsi. Tomu vcheni ta pratsivnyky khlibopekarskoi haluzi vyrishuiut problemu z rozshyrennia asortymentu khlibobulochnykh vyrobiv, vykorystovuiuchy netradytsiini vydy syrovyny z metoiu nadannia yim funktsionalnykh vlastyvostei. Khlib yak produkt kharchuvannia povynen zabezpechuvaty orhanizm enerhiieiu, bilkamy, zhyramy i vuhlevodamy, fermentamy, hormonamy, spryiaty ukriplenniu imunitetu. V nash chas maie populiarnist tsilnozernovyi khlib, tobto khlib iz tsiloho zerna pshenytsi.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Галагуза А.А..pdf1,14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.