Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836
Назва: | Обґрунтування технології виробництва хліба з нелущеного диспергованого зерна пшениці |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khliba z nelushchenoho dysperhovanoho zerna pshenytsi |
Автори: | Галагуза, Аліна Андріївна Halahuza, Alina Andriivna |
Ключові слова: | розробка рецептури rozrobka retseptury пшениця pshenytsia дисперговане зерно dysperhovane zerno харчова цінність kharchova tsinnist технологія tekhnolohiia вітаміни vitaminy амарант amarant вода voda |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Галагуза А. А. Обґрунтування технології виробництва хліба з нелущеного диспергованого зерна пшениці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Галагуза Аліна Андріївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836. |
Короткий огляд (реферат): | Метою кваліфікаційної роботи є обгрунтування технології та розробка рецептури хліба із диспергованого зерна з додатковою підготовкою сировини. Хліб – це основний продукт харчування. В наш час має популярність цільнозерновий хліб, тобто хліб із цілого зерна пшениці. Тому вчені та працівники хлібопекарської галузі вирішують проблему з розширення асортименту хлібобулочних виробів, використовуючи нетрадиційні види сировини з метою надання їм функціональних властивостей. Хліб як продукт харчування повинен забезпечувати організм енергією, білками, жирами і вуглеводами, ферментами, гормонами, сприяти укріпленню імунітету. В наш час має популярність цільнозерновий хліб, тобто хліб із цілого зерна пшениці. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obhruntuvannia tekhnolohii ta rozrobka retseptury khliba iz dysperhovanoho zerna z dodatkovoiu pidhotovkoiu syrovyny. Khlib – tse osnovnyi produkt kharchuvannia. V nash chas maie populiarnist tsilnozernovyi khlib, tobto khlib iz tsiloho zerna pshenytsi. Tomu vcheni ta pratsivnyky khlibopekarskoi haluzi vyrishuiut problemu z rozshyrennia asortymentu khlibobulochnykh vyrobiv, vykorystovuiuchy netradytsiini vydy syrovyny z metoiu nadannia yim funktsionalnykh vlastyvostei. Khlib yak produkt kharchuvannia povynen zabezpechuvaty orhanizm enerhiieiu, bilkamy, zhyramy i vuhlevodamy, fermentamy, hormonamy, spryiaty ukriplenniu imunitetu. V nash chas maie populiarnist tsilnozernovyi khlib, tobto khlib iz tsiloho zerna pshenytsi. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8836 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Галагуза А.А..pdf | 1,14 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.