Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862
Title: Обґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзи
Other Titles: Obgruntuvannia protsesu infrachervonoho sushinnia nasinnievoho zerna kukurudzy
Authors: Шугай, Сергій Валентинович
Shuhai, Serhii Valentynovych
Keywords: обладнання
obladnannia
кукурудза
kukurudza
сушіння
sushinnia
технологія
tekhnolohiia
технічні засоби
tekhnichni zasoby
вихідні вимоги
vykhidni vymohy
температура
temperatura
енергія проростання
enerhiia prorostannia
випробування
vyprobuvannia
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Шугай С. В. Обґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзи : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Шугай Сергій Валентинович ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862.
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи є розробка енергозберігаючої імпульсної ІЧ-технології сушіння насіннєвого зерна, що забезпечує високу якість посівного матеріалу. Основне завдання сушіння – довести вологість матеріалу до кондиційної, необхідної по технологічному регламенту. У результаті своєчасного та правильного проведення сушіння зерна прискорюється процес його післязбирального дозрівання, поліпшується стійкість при зберіганні, насіннєві і технологічні властивості. Завдання поліпшення якості кукурудзи, що висушується, вимагає подальшого вдосконалювання процесу сушіння, як у технологічному, так і в енергетичному плані. У цей час сушіння кукурудзи здійснюється переважно зерносушарками з конвективним теплопроводом У той же час у літературі відзначається перспективність застосування інфрачервоного сушіння (ІЧ-сушіння) у харчовій промисловості – хлібопекарській, кондитерській, борошномельній, комбікормовій та інших промисловостях. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka enerhozberihaiuchoi impulsnoi ICh-tekhnolohii sushinnia nasinnievoho zerna, shcho zabezpechuie vysoku yakist posivnoho materialu. Osnovne zavdannia sushinnia – dovesty volohist materialu do kondytsiinoi, neobkhidnoi po tekhnolohichnomu rehlamentu. U rezultati svoiechasnoho ta pravylnoho provedennia sushinnia zerna pryskoriuietsia protses yoho pisliazbyralnoho dozrivannia, polipshuietsia stiikist pry zberihanni, nasinnievi i tekhnolohichni vlastyvosti. Zavdannia polipshennia yakosti kukurudzy, shcho vysushuietsia, vymahaie podalshoho vdoskonaliuvannia protsesu sushinnia, yak u tekhnolohichnomu, tak i v enerhetychnomu plani. U tsei chas sushinnia kukurudzy zdiisniuietsia perevazhno zernosusharkamy z konvektyvnym teploprovodom U toi zhe chas u literaturi vidznachaietsia perspektyvnist zastosuvannia infrachervonoho sushinnia (ICh-sushinnia) u kharchovii promyslovosti – khlibopekarskii, kondyterskii, boroshnomelnii, kombikormovii ta inshykh promyslovostiakh.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шугай С.В..pdf2,41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.