Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862
Назва: | Обґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзи |
Інші назви: | Obgruntuvannia protsesu infrachervonoho sushinnia nasinnievoho zerna kukurudzy |
Автори: | Шугай, Сергій Валентинович Shuhai, Serhii Valentynovych |
Ключові слова: | обладнання obladnannia кукурудза kukurudza сушіння sushinnia технологія tekhnolohiia технічні засоби tekhnichni zasoby вихідні вимоги vykhidni vymohy температура temperatura енергія проростання enerhiia prorostannia випробування vyprobuvannia |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Шугай С. В. Обґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзи : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Шугай Сергій Валентинович ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862. |
Короткий огляд (реферат): | Метою кваліфікаційної роботи є розробка енергозберігаючої імпульсної ІЧ-технології сушіння насіннєвого зерна, що забезпечує високу якість посівного матеріалу. Основне завдання сушіння – довести вологість матеріалу до кондиційної, необхідної по технологічному регламенту. У результаті своєчасного та правильного проведення сушіння зерна прискорюється процес його післязбирального дозрівання, поліпшується стійкість при зберіганні, насіннєві і технологічні властивості. Завдання поліпшення якості кукурудзи, що висушується, вимагає подальшого вдосконалювання процесу сушіння, як у технологічному, так і в енергетичному плані. У цей час сушіння кукурудзи здійснюється переважно зерносушарками з конвективним теплопроводом У той же час у літературі відзначається перспективність застосування інфрачервоного сушіння (ІЧ-сушіння) у харчовій промисловості – хлібопекарській, кондитерській, борошномельній, комбікормовій та інших промисловостях. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka enerhozberihaiuchoi impulsnoi ICh-tekhnolohii sushinnia nasinnievoho zerna, shcho zabezpechuie vysoku yakist posivnoho materialu. Osnovne zavdannia sushinnia – dovesty volohist materialu do kondytsiinoi, neobkhidnoi po tekhnolohichnomu rehlamentu. U rezultati svoiechasnoho ta pravylnoho provedennia sushinnia zerna pryskoriuietsia protses yoho pisliazbyralnoho dozrivannia, polipshuietsia stiikist pry zberihanni, nasinnievi i tekhnolohichni vlastyvosti. Zavdannia polipshennia yakosti kukurudzy, shcho vysushuietsia, vymahaie podalshoho vdoskonaliuvannia protsesu sushinnia, yak u tekhnolohichnomu, tak i v enerhetychnomu plani. U tsei chas sushinnia kukurudzy zdiisniuietsia perevazhno zernosusharkamy z konvektyvnym teploprovodom U toi zhe chas u literaturi vidznachaietsia perspektyvnist zastosuvannia infrachervonoho sushinnia (ICh-sushinnia) u kharchovii promyslovosti – khlibopekarskii, kondyterskii, boroshnomelnii, kombikormovii ta inshykh promyslovostiakh. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Шугай С.В..pdf | 2,41 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.