Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8863
Title: Обґрунтування технології виробництва хлібобулочних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки чорної моркви
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khlibobulochnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia z vykorystanniam produktiv pererobky chornoi morkvy
Authors: Яремко, Олег Юрійович
Yaremko, Oleh Yuriiovych
Keywords: чорна морква
chorna morkva
дослідження
doslidzhennia
хлібобулочні вироби
khlibobulochni vyroby
інуліновмісна сировина
inulinovmisna syrovyna
харчові добавки
kharchovi dobavky
БАДи
BADy
вистоювання
vystoiuvannia
випікання
vypikannia
температура
temperatura
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Яремко О. Ю. Обґрунтування технології виробництва хлібобулочних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки чорної моркви : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Яремко Олег Юрійович ; наук. керівник Холобцева І. П. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 76 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8863.
Abstract: Метою роботи є розробка технологій хлібобулочних виробів профілактичного призначення, на основі застосування продуктів переробки кореня чорної моркви, що містять харчові волокна. Об’єкт дослідження - технологія виробництва хлібобулочних виробів профілактичного призначення. Предмет дослідження - хлібобулочні вироби з нетрадиційної інулінвмісної рослинної сировини. Вибір вихідного сировинного джерела комплексу харчових волокон – чорної моркви обумовлений цінністю хімічного складу, широкою поширеністю та високою врожайністю культури на півдні України. Включення в харчовий раціон продуктів переробки кореня чорної моркви, що містять інулін, пектин та клітковину, сприятиме покращенню функції шлунково-кишкового тракту та дозволить забезпечити гіпоглікемічний та пребіотичний ефект. У зв’язку з вищевикладеним, необхідно провести комплексні дослідження з розробки технологій продуктів переробки кореня чорної моркви та технологій макаронних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки; корені чорної моркви, що містять біологічно активні речовини. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii khlibobulochnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia, na osnovi zastosuvannia produktiv pererobky korenia chornoi morkvy, shcho mistiat kharchovi volokna. Obiekt doslidzhennia - tekhnolohiia vyrobnytstva khlibobulochnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia. Predmet doslidzhennia - khlibobulochni vyroby z netradytsiinoi inulinvmisnoi roslynnoi syrovyny. Vybir vykhidnoho syrovynnoho dzherela kompleksu kharchovykh volokon – chornoi morkvy obumovlenyi tsinnistiu khimichnoho skladu, shyrokoiu poshyrenistiu ta vysokoiu vrozhainistiu kultury na pivdni Ukrainy. Vkliuchennia v kharchovyi ratsion produktiv pererobky korenia chornoi morkvy, shcho mistiat inulin, pektyn ta klitkovynu, spryiatyme pokrashchenniu funktsii shlunkovo-kyshkovoho traktu ta dozvolyt zabezpechyty hipohlikemichnyi ta prebiotychnyi efekt. U zviazku z vyshchevykladenym, neobkhidno provesty kompleksni doslidzhennia z rozrobky tekhnolohii produktiv pererobky korenia chornoi morkvy ta tekhnolohii makaronnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia z vykorystanniam produktiv pererobky; koreni chornoi morkvy, shcho mistiat biolohichno aktyvni rechovyny.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8863
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Яремко О.Ю..pdf1,58 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.