Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9239
Title: Examining milk composition in black-and-white polish holstein-friesian cows across multiple lactation periods
Other Titles: Дослідження складу молока у корів чорно-білої польської голштинсько-фризької породи під час лактацій
Authors: Wrzecińska, Marcjanna
Вжецінська, Марціяна
Czerniawska-Piątkowska, Ewa
Чернявська-Пянтковська, Єва
Kowalczyk, Alicja
Ковальчик, Аліція
Araujo, Jose Pedro
Араухо, Хосе Педро
Stefaniak, Wiktoria
Стефаняк, Вікторія
Cerqueira, Joaquim L.
Серкейра, Жоакім Л.
Mylostyvyi, Roman
Milostiviy, Roman
Milostivyiy, Roman
Mylostyvyi, R. V.
Mylostyvyi, Roman V.
Mylostyvy, R.
Mylostyvyi, R.
Milostivyi, R.
Милостивий, Роман Васильович
Melnyk, Oleg
Мельник, Олег
Shuvar, Ivan
Шувар, Іван
Cantalapiedra, Jesus
Канталапіедра, Хесус
Keywords: velyka rohata khudoba
велика рогата худоба
laktatsiia
лактація
sklad moloka u koriv
склад молока у корів
Issue Date: Sep-2023
Publisher: НУБіП України
Citation: Examining milk composition in black-and-white polish holstein-friesian cows across multiple lactation periods / [ M. Wrzecińska, E. Czerniawska-Piątkowska, A. Kowalczyk et al. ] // Патоморфологія сьогодення : зб. тез доповідей Міжнар. наук. конф., присвяч. 125-річчю з часу заснування НУБіП України ( Київ, 28-29 верес. 2023 р. ) : Pathomorphology today : theses of reports of the International scientific conference dedicated to the 125th anniversary of the creation of the National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine ( Kyiv, September 28-29, 2023 ) / НУБіП України. – К., 2023. – С. 71-73. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9239.
Abstract: The research findings show that protein content in cow milk generally increased across milk yield groups and lactations, while fat content decreased, and lactose content varied. Urea content and somatic cell count increased with subsequent lactations, with significant differences observed between lactation stages and milk yield groups. The study emphasizes the importance of milk composition for the dairy industry and highlights the need for further research to optimize milk composition and enhance cow health and productivity. Результати дослідження показують, що вміст білка в коров’ячому молоці загалом збільшувався в різних групах надоїв і лактаціях, тоді як вміст жиру знижувався, а вміст лактози змінювався. Вміст сечовини та кількість соматичних клітин збільшувалися з наступними лактаціями, при цьому спостерігалися значні відмінності між стадіями лактації та групами надоїв. Дослідження підкреслює важливість складу молока для молочної промисловості та підкреслює необхідність подальших досліджень для оптимізації складу молока та покращення здоров’я та продуктивності корів.
Description: Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9239
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези конференції_Милостивий.pdf1,54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.