Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9239
Назва: Examining milk composition in black-and-white polish holstein-friesian cows across multiple lactation periods
Інші назви: Дослідження складу молока у корів чорно-білої польської голштинсько-фризької породи під час лактацій
Автори: Wrzecińska, Marcjanna
Вжецінська, Марціяна
Czerniawska-Piątkowska, Ewa
Чернявська-Пянтковська, Єва
Kowalczyk, Alicja
Ковальчик, Аліція
Araujo, Jose Pedro
Араухо, Хосе Педро
Stefaniak, Wiktoria
Стефаняк, Вікторія
Cerqueira, Joaquim L.
Серкейра, Жоакім Л.
Mylostyvyi, Roman
Milostiviy, Roman
Milostivyiy, Roman
Mylostyvyi, R. V.
Mylostyvyi, Roman V.
Mylostyvy, R.
Mylostyvyi, R.
Milostivyi, R.
Милостивий, Роман Васильович
Melnyk, Oleg
Мельник, Олег
Shuvar, Ivan
Шувар, Іван
Cantalapiedra, Jesus
Канталапіедра, Хесус
Ключові слова: velyka rohata khudoba
велика рогата худоба
laktatsiia
лактація
sklad moloka u koriv
склад молока у корів
Дата публікації: вер-2023
Видавництво: НУБіП України
Бібліографічний опис: Examining milk composition in black-and-white polish holstein-friesian cows across multiple lactation periods / [ M. Wrzecińska, E. Czerniawska-Piątkowska, A. Kowalczyk et al. ] // Патоморфологія сьогодення : зб. тез доповідей Міжнар. наук. конф., присвяч. 125-річчю з часу заснування НУБіП України ( Київ, 28-29 верес. 2023 р. ) : Pathomorphology today : theses of reports of the International scientific conference dedicated to the 125th anniversary of the creation of the National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine ( Kyiv, September 28-29, 2023 ) / НУБіП України. – К., 2023. – С. 71-73. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9239.
Короткий огляд (реферат): The research findings show that protein content in cow milk generally increased across milk yield groups and lactations, while fat content decreased, and lactose content varied. Urea content and somatic cell count increased with subsequent lactations, with significant differences observed between lactation stages and milk yield groups. The study emphasizes the importance of milk composition for the dairy industry and highlights the need for further research to optimize milk composition and enhance cow health and productivity. Результати дослідження показують, що вміст білка в коров’ячому молоці загалом збільшувався в різних групах надоїв і лактаціях, тоді як вміст жиру знижувався, а вміст лактози змінювався. Вміст сечовини та кількість соматичних клітин збільшувалися з наступними лактаціями, при цьому спостерігалися значні відмінності між стадіями лактації та групами надоїв. Дослідження підкреслює важливість складу молока для молочної промисловості та підкреслює необхідність подальших досліджень для оптимізації складу молока та покращення здоров’я та продуктивності корів.
Опис: Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9239
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези конференції_Милостивий.pdf1,54 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.