Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9336
Title: Особливості процесів гідратації гіпсових систем на основі фосфогіпсу
Other Titles: Peculiarities of phosphogypsum-based gypsum systems hydration processes
Authors: Дерев’янко, Віктор Миколайович
Derevianko, Victor
Кондратьєва, Наталія Вікторівна
Kondratieva, Natalia
Гришко, Ганна Миколаївна
Hryshko, Hanna
Keywords: гідратація
hydration
гіпсова система
gypsum system
фосфогіпс
phosphogypsum
гіпсове в’яжуче
gypsum binder
межа міцності на стиск
ultimate compressive strength
сроки тужавлення
setting time
нормальна густина
standard consistency
Issue Date: 2018
Citation: Дерев’янко В. М. Особливості процесів гідратації гіпсових систем на основі фосфогіпсу / Віктор Миколайович Дерев’янко, Наталія Вікторівна Кондратьева, Ганна Миколаївна Гришко // Будівельні матеріали та вироби. - 2018. – № 5-6. – С. 44 – 49. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9336
Abstract: В’яжучі речовини на основі фосфогіпсу мають значно меншу міцність, внаслідок структури кристалів і наявності різних шкідливих речовин. В даній статті розглядається вплив різних домішок (вапна, карбонату кальцію і меленого піску) на гіпсове в’яжуче, одержане із фосфогіпсу. Фізико-механічні властивості полугідрату CaSO4•0,5H2O на основі нейтралізованого фосфогипсу відповідають марці ГВФ-4. Strength of phosphogypsum-based binders is much lower due to the crystals structure and various hazardous substances present. This article de-scribes the impact of various additives (lime, calcium carbonate and crushed sand) on gypsum binder made of phosphogypsum. Physical and mechanical prop-erties of the neutralized phosphogypsum-based hemihydrate CaSO4•0,5H2O correspond to GVF-4 Grade.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9336
ISSN: ISSN 2413-9890
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf419,1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.