Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9336
Назва: Особливості процесів гідратації гіпсових систем на основі фосфогіпсу
Інші назви: Peculiarities of phosphogypsum-based gypsum systems hydration processes
Автори: Дерев’янко, Віктор Миколайович
Derevianko, Victor
Кондратьєва, Наталія Вікторівна
Kondratieva, Natalia
Гришко, Ганна Миколаївна
Hryshko, Hanna
Ключові слова: гідратація
hydration
гіпсова система
gypsum system
фосфогіпс
phosphogypsum
гіпсове в’яжуче
gypsum binder
межа міцності на стиск
ultimate compressive strength
сроки тужавлення
setting time
нормальна густина
standard consistency
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Дерев’янко В. М. Особливості процесів гідратації гіпсових систем на основі фосфогіпсу / Віктор Миколайович Дерев’янко, Наталія Вікторівна Кондратьева, Ганна Миколаївна Гришко // Будівельні матеріали та вироби. - 2018. – № 5-6. – С. 44 – 49. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9336
Короткий огляд (реферат): В’яжучі речовини на основі фосфогіпсу мають значно меншу міцність, внаслідок структури кристалів і наявності різних шкідливих речовин. В даній статті розглядається вплив різних домішок (вапна, карбонату кальцію і меленого піску) на гіпсове в’яжуче, одержане із фосфогіпсу. Фізико-механічні властивості полугідрату CaSO4•0,5H2O на основі нейтралізованого фосфогипсу відповідають марці ГВФ-4. Strength of phosphogypsum-based binders is much lower due to the crystals structure and various hazardous substances present. This article de-scribes the impact of various additives (lime, calcium carbonate and crushed sand) on gypsum binder made of phosphogypsum. Physical and mechanical prop-erties of the neutralized phosphogypsum-based hemihydrate CaSO4•0,5H2O correspond to GVF-4 Grade.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9336
ISSN: ISSN 2413-9890
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf419,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.