Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9343
Title: Investigating the Effect of Plasticizers on Structure Formation of Gypsum Based Systems
Other Titles: Дослідження впливу пластифікаторів на структуроутворення систем на основі гіпсу
Authors: Hryshko, Hanna
Гришко, Ганна Миколаївна
Keywords: пластифікатори
plasticizers
структуроутворення
structure formation
гіпс
gypsum
гідратація
hydration
міцність
strength
Issue Date: 2020
Publisher: Publishing House “Baltija Publishing”
Citation: Hryshko Hanna. Investigating the Effect of Plasticizers on Structure Formation of Gypsum Based Systems / Hanna Hryshko // Development of Modern Science under Global Changes. – 2020: International Scientific Conference, 22th May 2020 р.: International Scientific Conference. – Latvia, Riga: Publishing House “Baltija Publishing”. 2020. – С. 72 - 74. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9343
Abstract: Основними факторами є швидкість зародження енергії поверхні обличчя та концентрація розчину. Найкращих результатів досягли пластифікатори Sika та ACE 430. Модифікація початкового цементного в’яжучого добавкою суперпластифікатора призводить до зниження нормальної щільності цементного тіста, зниження W/C коефіцієнта, підвищення показників міцності на стиск і вигин як у ранньому, так і в зрілому віці. The main factors are the nucleation rate of facial surface energy and solution concentration. The best results have been achieved with Sika and ACE 430 plasticizers. Modifying the initial cement binder with a superplasticizer additive results in a reduced normal density of cement paste, reduced W/C ratio, increased ultimate compressive and bending strength values both at an early and mature ages.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9343
ISSN: ISBN: 978-9934-588-52-5
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf1,82 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.