Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9363
Назва: | Дослідження якості та безпечності м’яса коропа в приватному акціонерному товаристві «Петриківський рибгосп» Дніпропетровського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Doslidzhennia yakosti ta bezpechnosti miasa koropa v pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi «Petrykivskyi rybhosp» Dnipropetrovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Плисенко, Дмитро Дмитрович Plysenko, Dmytro Dmytrovych |
Ключові слова: | комплексний аналіз kompleksnyi analiz короп korop якість yakist безпечність м’яса bezpechnist miasa |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Плисенко Д. Д. Дослідження якості та безпечності м’яса коропа в приватному акціонерному товаристві «Петриківський рибгосп» Дніпропетровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 207 , Водні біоресурси та аквакультура / Плисенко Дмитро Дмитрович ; наук. керівник Горчанок А. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. водних біоресурсів та аквакультури. – Дніпро, 2023. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9363. |
Короткий огляд (реферат): | Дослідження було проведено в умовах Дніпропетровської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини з метою вивчення показників якості та безпеки м’яса коропа, отриманого в умовах «Петриківський рибгосп». Завданням дипломної роботи було проведення комплексного аналізу органолептичних, хімічних, токсичних, радіологічних та мікробіологічних показників м’яса коропа, яке було отримано в трьох рибних господарствах, а також визначення економічної ефективності отриманих результатів. Матеріалом для дослідження послужило м’ясо коропів, з якого приготували бульйони. Середні зразки риб були відібрані у «Петриківський рибгосп» в Дніпропетровській області. Власні дослідження підтвердили, що показники якості і безпеки м’яса коропа (органолептичні, мікробіологічні, хімічні, радіологічні) відповідають вимогам нормативної документації. В роботі були зроблені відповідні висновки та проведені розрахунки економічних результатів досліджень. Doslidzhennia bulo provedeno v umovakh Dnipropetrovskoi rehionalnoi derzhavnoi laboratorii veterynarnoi medytsyny z metoiu vyvchennia pokaznykiv yakosti ta bezpeky miasa koropa, otrymanoho v umovakh «Petrykivskyi rybhosp». Zavdanniam dyplomnoi roboty bulo provedennia kompleksnoho analizu orhanoleptychnykh, khimichnykh, toksychnykh, radiolohichnykh ta mikrobiolohichnykh pokaznykiv miasa koropa, yake bulo otrymano v trokh rybnykh hospodarstvakh, a takozh vyznachennia ekonomichnoi efektyvnosti otrymanykh rezultativ. Materialom dlia doslidzhennia posluzhylo miaso koropiv, z yakoho pryhotuvaly buliony. Seredni zrazky ryb buly vidibrani u «Petrykivskyi rybhosp» v Dnipropetrovskii oblasti. Vlasni doslidzhennia pidtverdyly, shcho pokaznyky yakosti i bezpeky miasa koropa (orhanoleptychni, mikrobiolohichni, khimichni, radiolohichni) vidpovidaiut vymoham normatyvnoi dokumentatsii. V roboti buly zrobleni vidpovidni vysnovky ta provedeni rozrakhunky ekonomichnykh rezultativ doslidzhen. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9363 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра водних біоресурсів та аквакультури. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Плисенко Д.Д..pdf | 788,31 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.