Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9603
Title: | Обґрунтування технології виділення ядра для отримання гречаної крупи покращеної якості |
Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vydilennia yadra dlia otrymannia hrechanoi krupy pokrashchenoi yakosti |
Authors: | Сідаш, Владислав Сергійович Sidash, Vladyslav |
Keywords: | гречка hrechka решето resheto ядриця yadrytsia смітна домішка smitna domishka крупа krupa робота robota сепарування separuvannia ефективність efektyvnist дослідження doslidzhennia випробування vyprobuvannia |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Сідаш В. С. Обґрунтування технології виділення ядра для отримання гречаної крупи покращеної якості : кваліфікаційна робота ступеня вищої освіти «Магістр» : 181, Харчові технології / Владислав Сергійович Сідаш ; наук. кер. Віталій Сергійович Кошулько ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 70 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9603 |
Abstract: | Метою роботи є пошук технологічного прийому, що дозволяє виробляти гречану крупу ядрицю поліпшеної якості (з пониженим вмістом домішок). Технологічний процес вироблення гречаної крупи в даний час не відрізняється поки що високим ступенем вдосконалення. В результаті аналізу літературних даних і досліджень ефективності виділення ядра на діючих передових підприємствах встановлено, що операція контролю ядриці є в даний час найменш ефективною по відношенню з іншими технологічними операціями, пов’язаними з очищенням зерна і ядра гречки від домішок.Metoiu roboty ye poshuk tekhnolohichnoho pryiomu, shcho dozvoliaie vyrobliaty hrechanu krupu yadrytsiu polipshenoi yakosti (z ponyzhenym vmistom domishok). Tekhnolohichnyi protses vyroblennia hrechanoi krupy v danyi chas ne vidrizniaietsia poky shcho vysokym stupenem vdoskonalennia. V rezultati analizu literaturnykh danykh i doslidzhen efektyvnosti vydilennia yadra na diiuchykh peredovykh pidpryiemstvakh vstanovleno, shcho operatsiia kontroliu yadrytsi ye v danyi chas naimensh efektyvnoiu po vidnoshenniu z inshymy tekhnolohichnymy operatsiiamy, poviazanymy z ochyshchenniam zerna i yadra hrechky vid domishok. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9603 |
Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сідаш В.С..pdf | 3,09 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.