Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/963
Title: | Методологічні основи та методи наукових досліджень у ветеринарній гігієні, санітарії та експертизі |
Other Titles: | Methodological bases and methods of scientific research in veterinary hygiene, sanitary and expertise |
Authors: | Антоненко, Петро Павлович Antonenko, Petro Antonenko, P. P. Доровських, Анатолій Васильович Dorovskych, Anatoly Високос, Микола Петрович Vysokos, Mykola Vysokos, M. P. Милостивий, Роман Васильович Mylostyvyi, Roman Milostiviy, Roman Milostivyiy, Roman Mylostyvyi, R. V. Калиниченко, Олена Олександрівна Kalinichenko, Alena Kalinichenko, Olena Kalinichenko, O. O. Василенко, Тетяна Олександрівна Vasylenko, Tetiana Vasilenko, T. O. |
Keywords: | експертиза і контроль якості продукції тваринництва examination and quality control of livestock products методика наукових досліджень methodology of scientific research ветеринарна гігієна та санітарія veterinary hygiene and sanitation |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Методологічні основи та методи наукових досліджень у ветеринарній гігієні, санітарії та експертизі : навч.-метод. посіб. / [ П. П. Антоненко, А. В. Доровських, М. П. Високос та ін. ] ; Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро : «Свідлер А. Л.», 2018. – 276 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/963. |
Abstract: | Розглянуто організацію, постановку і проведення досліджень як у лабораторних, так і у виробничих умовах. Викладено методи санітарно-гігієнічних досліджень з оцінки повітряного середовища приміщень, ґрунту, води, кормів, якості продукції тваринництва. Наведено нормативні матеріали з оптимальних параметрів мікроклімату, санітарного стану води, ґрунту, вимоги до доброякісності кормів. Подано органолептичні і лабораторні методи експертизи продукції тваринництва (м’яса і м’ясопродуктів, молока і молокопродуктів, яєць, риби, меду), вимоги чинних стандартів щодо оцінки якості цієї продукції. Навчально-методичний посібник буде корисним аспірантам, магістрантам, викладачам, науковцям і слухачам післядипломної освіти вищих закладів аграрного профілю. The organization, staging and conducting of research both in laboratory and in production conditions are reviewed. The methods of sanitary-hygienic researches of assessment of the air environment, a ground, a water, a forage and the quality of products of livestock are presented. The normative materials on optimal parameters of the microclimate, the sanitary state of water, soil, and the requirements for the quality of feed are given. Organoleptic and laboratory methods of examination of livestock products (meat and meat products, milk and dairy products, eggs, fish, honey), requirements of current standards for assessing the quality of these products are provided. The instructional manual will be useful to postgraduate students, graduate students, professors, researchers and postgraduate students in higher educational establishments of agrarian direction. |
Description: | Антоненко Петро Павлович https://orcid.org/0000-0003-1469-0121 Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813 Калиниченко Олена Олександрівна https://orcid.org/0000-0002-5391-0281 Василенко Тетяна Олександрівна https://orcid.org/0000-0002-2004-193X |
URI: | https://www.researchgate.net/publication/330025696_Metodologicni_osnovi_ta_metodi_naukovih_doslidzen_u_veterinarnij_gigieni_sanitarii_ta_ekspertizi http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/963 |
ISBN: | 978-617-627-125-3 |
Appears in Collections: | Навчальні посібники, розділи. Довідники, словники |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.