Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9802
Title: Регулятори росту на кукурудзі в Північному Степу
Other Titles: Growth regulators on corn in the northern steppe
Authors: Цилюрик, Олександр Іванович
Tsyliuryk, Oleksandr
Іжболдін, Олександр Олександрович
Izboldin, Oleksandr
Сологуб, Ірина Миколаївна
Sologub, Iryna
Keywords: кукурудза
kukurudza
регулятори росту
rehuliatory rostu
Північний Степ
Pivnichnyi Step
Issue Date: 2023
Publisher: ДУ Інститут зернових культур НААН
Citation: Цилюрик О. І. Регулятори росту на кукурудзі в Північному Степу / О. І. Цилюрик О. О. Іжболдін, І. М. Сологуб // Зернова галузь – проблеми та перспективи технологічного забезпечення : матеріали міжнар. наук. конф. з нагоди 100-річчя від дня народження д-ра сільськогосподарських наук, професора, акад. НААН України Валентина Сергійовича Цикова (Дніпро, 12–13 жовт. 2023 р.) / НААН України ; ДУ Інститут зернових культур. – Дніпро : ДУ ІЗК НААН, 2023. – С. 91-94. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9802
Abstract: Постійне зростання цін на мінеральні добрива кукурудзи однозначно обмежує використання добрив, що зумовлює пошук нетрадиційних джерел поживних речовин, а зокрема використання біологічних природних та синтетичних стимуляторів росту. У ранньостиглого гібрида ДН Пивиха приріст зерна за застосування стимуляторів росту становив 0,13–0,37 т/га (2,7–7,7%), середньораннього ДН Хортиць – 0,85–1,08 т/га (16,6–18,5%). , середньостиглі ДН Джуля – 0,20–0,22 т/га (3,20–3,4 %), середньопізні ДН Олена – 0,05–0,53 т/га (0,65–7,6 %). Серед застосованих препаратів слід виділити Авангард Гроу Аміно та Авангард Гроу Гумат, які забезпечили тенденцію до підвищення вмісту сирого протеїну до 6,42–8,4 %, або на 0,12–0,48 в.п. (відсоткових пунктів) більше, а вміст сирого жиру порівняно з контролем (3,53–4,71 %) на 3,73–5,52 %, або на 0,20–0,81 од. The continuous increase of prices for corn mineral fertilizers definitely limits the use of fertilizers, which leads to the search for non–traditional sources of nutrients, and in particular the use of biological natural and synthetic growth stimulants. The increase in grain after the usage of growth stimulants was 0.13–0.37 t/ha (2.7–7.7%) in the early–ripening hybrid DN Pyvykha, medium–early DN Khortyts – 0.85–1.08 t/ha (16.6–18.5%), mid–ripe DN Djulia – 0.20–0.22 t/ha (3.20–3.4%), medium–late DN Olena – 0.05–0.53 t/ha (0.65–7.6 %). Among the applied preparations , Avangard Grow Amino and Avangard Grow Humate should be singled out, which provided a tendency to increase the crude protein content to 6.42–8.4%, or by 0.12–0.48 p.p. (percentage points) more and crude fat content compared to the control (3.53–4.71 %) to 3.73–5.52 %, or by 0.20–0.81 p.p.
URI: https://institut-zerna.com/library/repozitariy/docs/materialy-konf/problemi-ta-perspektivi-tehnologichnogo-zabezpechennya-do-100-richchya.pdf
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9802
Appears in Collections:Тези конференцій



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.