Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9802
Назва: Регулятори росту на кукурудзі в Північному Степу
Інші назви: Growth regulators on corn in the northern steppe
Автори: Цилюрик, Олександр Іванович
Tsyliuryk, Oleksandr
Іжболдін, Олександр Олександрович
Izboldin, Oleksandr
Сологуб, Ірина Миколаївна
Sologub, Iryna
Ключові слова: кукурудза
kukurudza
регулятори росту
rehuliatory rostu
Північний Степ
Pivnichnyi Step
Дата публікації: 2023
Видавництво: ДУ Інститут зернових культур НААН
Бібліографічний опис: Цилюрик О. І. Регулятори росту на кукурудзі в Північному Степу / О. І. Цилюрик О. О. Іжболдін, І. М. Сологуб // Зернова галузь – проблеми та перспективи технологічного забезпечення : матеріали міжнар. наук. конф. з нагоди 100-річчя від дня народження д-ра сільськогосподарських наук, професора, акад. НААН України Валентина Сергійовича Цикова (Дніпро, 12–13 жовт. 2023 р.) / НААН України ; ДУ Інститут зернових культур. – Дніпро : ДУ ІЗК НААН, 2023. – С. 91-94. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9802
Короткий огляд (реферат): Постійне зростання цін на мінеральні добрива кукурудзи однозначно обмежує використання добрив, що зумовлює пошук нетрадиційних джерел поживних речовин, а зокрема використання біологічних природних та синтетичних стимуляторів росту. У ранньостиглого гібрида ДН Пивиха приріст зерна за застосування стимуляторів росту становив 0,13–0,37 т/га (2,7–7,7%), середньораннього ДН Хортиць – 0,85–1,08 т/га (16,6–18,5%). , середньостиглі ДН Джуля – 0,20–0,22 т/га (3,20–3,4 %), середньопізні ДН Олена – 0,05–0,53 т/га (0,65–7,6 %). Серед застосованих препаратів слід виділити Авангард Гроу Аміно та Авангард Гроу Гумат, які забезпечили тенденцію до підвищення вмісту сирого протеїну до 6,42–8,4 %, або на 0,12–0,48 в.п. (відсоткових пунктів) більше, а вміст сирого жиру порівняно з контролем (3,53–4,71 %) на 3,73–5,52 %, або на 0,20–0,81 од. The continuous increase of prices for corn mineral fertilizers definitely limits the use of fertilizers, which leads to the search for non–traditional sources of nutrients, and in particular the use of biological natural and synthetic growth stimulants. The increase in grain after the usage of growth stimulants was 0.13–0.37 t/ha (2.7–7.7%) in the early–ripening hybrid DN Pyvykha, medium–early DN Khortyts – 0.85–1.08 t/ha (16.6–18.5%), mid–ripe DN Djulia – 0.20–0.22 t/ha (3.20–3.4%), medium–late DN Olena – 0.05–0.53 t/ha (0.65–7.6 %). Among the applied preparations , Avangard Grow Amino and Avangard Grow Humate should be singled out, which provided a tendency to increase the crude protein content to 6.42–8.4%, or by 0.12–0.48 p.p. (percentage points) more and crude fat content compared to the control (3.53–4.71 %) to 3.73–5.52 %, or by 0.20–0.81 p.p.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://institut-zerna.com/library/repozitariy/docs/materialy-konf/problemi-ta-perspektivi-tehnologichnogo-zabezpechennya-do-100-richchya.pdf
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9802
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.