Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1003
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТкаченко, Олексій Андрійович-
dc.contributor.authorTkatschenko, A. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, O. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, Оleksii-
dc.contributor.authorДавиденко, Павло Олександрович-
dc.contributor.authorDavydenko, Pavel-
dc.contributor.authorDavydenko, Pavlo-
dc.contributor.authorDavydenko, P. O.-
dc.contributor.authorЗажарський, Володимир Володимирович-
dc.contributor.authorZazharskiy, Vladymyr-
dc.contributor.authorZazharskiy, Volodymyr-
dc.contributor.authorZazharskyi, Vladymyr-
dc.contributor.authorZazharskyi, Volodymyr-
dc.contributor.authorZazharskiy, V.-
dc.contributor.authorZazharskyi, V.-
dc.contributor.authorZazharskiy, Volodymyr V.-
dc.contributor.authorZazharskiy, V. V.-
dc.contributor.authorZazharskyi, V. V.-
dc.contributor.authorБілан, Марина Володимирівна-
dc.contributor.authorBilan, Maryna-
dc.contributor.authorМісків, Віталій Валерійович-
dc.contributor.authorMiskiv, V.-
dc.contributor.authorКовальов, Анатолій Васильович-
dc.contributor.authorKoval`ov, A.-
dc.date.accessioned2019-02-28T08:38:35Z-
dc.date.available2019-02-28T08:38:35Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationЛіпідний склад дисоціативних форм M.bovis / [ О А. Ткаченко, П. О. Давиденко, В. В. Зажаський та ін.] // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2011. – № 11. – С. 33-35. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1003.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1003-
dc.descriptionЗажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494uk
dc.description.abstractВ роботі представлені результати дослідження ліпідного складу M.bovis дисоціативних форм, в тому числі й L-форм. Показано, що якісний склад мікобактерій залишається незмінним, а кількісний відрізняється від вихідних форм, при цьому склад загальних ліпідів M.bovis дисоціативних форм значно нижче при всіх температурах культивування в порівнянні з контролем. Встановлено, що дисоціація мікобактерій супроводжується утворенням нової ундеканової кислоти, що може бути використано для ідентифікації та диференціації патогенних та апатогених форм M.bovis. Lipids’ content of M.bovis dissociative forms and L-forms was studied. It was shown, that qualitative composition remains unchanging and the quantitative composition differs from initial forms, thus maintenance of general lipids M.bovis dissociative forms considerably low at all of temperatures of cultivation in relation to control. Our results also indicate that the mycobacterium’s dissociation has been accompanied formation of new undecylic acid, that can be used for authentication and differentiation of pathogenic and apatogenous forms M.bovis.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВетінформuk
dc.subjectмікобактеріїuk
dc.subjectmycobacteriumuk
dc.subjectM. bovisuk
dc.subjectM. bovisuk
dc.subjectтуберкульозuk
dc.subjecttuberculosisuk
dc.subjectдисоціативні формиuk
dc.subjectdissociative formsuk
dc.titleЛіпідний склад дисоціативних форм M. bovisuk
dc.title.alternativeLipids’ content of M. bovis dissociative formsuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Публікації аспірантів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
28.pdf2,16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.