Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1003
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ткаченко, Олексій Андрійович | - |
dc.contributor.author | Tkatschenko, A. A. | - |
dc.contributor.author | Tkatschenko, O. A. | - |
dc.contributor.author | Tkatschenko, Оleksii | - |
dc.contributor.author | Давиденко, Павло Олександрович | - |
dc.contributor.author | Davydenko, Pavel | - |
dc.contributor.author | Davydenko, Pavlo | - |
dc.contributor.author | Davydenko, P. O. | - |
dc.contributor.author | Зажарський, Володимир Володимирович | - |
dc.contributor.author | Zazharskiy, Vladymyr | - |
dc.contributor.author | Zazharskiy, Volodymyr | - |
dc.contributor.author | Zazharskyi, Vladymyr | - |
dc.contributor.author | Zazharskyi, Volodymyr | - |
dc.contributor.author | Zazharskiy, V. | - |
dc.contributor.author | Zazharskyi, V. | - |
dc.contributor.author | Zazharskiy, Volodymyr V. | - |
dc.contributor.author | Zazharskiy, V. V. | - |
dc.contributor.author | Zazharskyi, V. V. | - |
dc.contributor.author | Білан, Марина Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Bilan, Maryna | - |
dc.contributor.author | Місків, Віталій Валерійович | - |
dc.contributor.author | Miskiv, V. | - |
dc.contributor.author | Ковальов, Анатолій Васильович | - |
dc.contributor.author | Koval`ov, A. | - |
dc.date.accessioned | 2019-02-28T08:38:35Z | - |
dc.date.available | 2019-02-28T08:38:35Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Ліпідний склад дисоціативних форм M.bovis / [ О А. Ткаченко, П. О. Давиденко, В. В. Зажаський та ін.] // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2011. – № 11. – С. 33-35. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1003. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1003 | - |
dc.description | Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494 | uk |
dc.description.abstract | В роботі представлені результати дослідження ліпідного складу M.bovis дисоціативних форм, в тому числі й L-форм. Показано, що якісний склад мікобактерій залишається незмінним, а кількісний відрізняється від вихідних форм, при цьому склад загальних ліпідів M.bovis дисоціативних форм значно нижче при всіх температурах культивування в порівнянні з контролем. Встановлено, що дисоціація мікобактерій супроводжується утворенням нової ундеканової кислоти, що може бути використано для ідентифікації та диференціації патогенних та апатогених форм M.bovis. Lipids’ content of M.bovis dissociative forms and L-forms was studied. It was shown, that qualitative composition remains unchanging and the quantitative composition differs from initial forms, thus maintenance of general lipids M.bovis dissociative forms considerably low at all of temperatures of cultivation in relation to control. Our results also indicate that the mycobacterium’s dissociation has been accompanied formation of new undecylic acid, that can be used for authentication and differentiation of pathogenic and apatogenous forms M.bovis. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Ветінформ | uk |
dc.subject | мікобактерії | uk |
dc.subject | mycobacterium | uk |
dc.subject | M. bovis | uk |
dc.subject | M. bovis | uk |
dc.subject | туберкульоз | uk |
dc.subject | tuberculosis | uk |
dc.subject | дисоціативні форми | uk |
dc.subject | dissociative forms | uk |
dc.title | Ліпідний склад дисоціативних форм M. bovis | uk |
dc.title.alternative | Lipids’ content of M. bovis dissociative forms | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Публікації аспірантів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
28.pdf | 2,16 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.