Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10217
Назва: | Дослідження морфологічних ознак та біохімічних властивостей штамів бактерій роду Lactobacillus |
Інші назви: | Doslidzhennia morfolohichnykh oznak ta biokhimichnykh vlastyvostei shtamiv bakterii rodu Lactobacillus |
Автори: | Дикун, Д. Д. Dykun, D. D. Білан, Марина Володимирівна Bilan, Maryna Bilan, M. V. Bilan, M. Глебенюк, Володимир Володимирович Glebenyuk, Volodymyr Glebenyuk, V. V. Glebenyuk, V. Hlebeniuk, Volodymyr Hlebeniuk, V. V. Hlebeniuk, V. |
Ключові слова: | Lactobacillus Lactobacillus лактобактерії laktobakterii ферментативні властивості fermentatyvni vlastyvosti |
Дата публікації: | чер-2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Дикун Д. Д. Дослідження морфологічних ознак та біохімічних властивостей штамів бактерій роду Lactobacillus / Д. Д. Дикун, М. В. Білан, В. В. Глебенюк // Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали VІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. викладачів і здобувачів вищої освіти ( Дніпро, 7-8 черв. 2023 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2023. – С. 41-42. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10217. |
Короткий огляд (реферат): | Виділені ізоляти лактозопозитивних лактобактерій Lactobacillus casei subsp. tolerans, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus salivarius були подібними між собою за морфологічними ознаками, культуральними властивостями та різнилися між собою ферментативними властивостями. Визначення біологічних властивостей штамів лактобактерій дасть змогу контролювати терапевтичні ефекти від їх застосування в якості пробіотиків і розуміти мінливість їх складу в залежності від факторів навколишнього середовища. Vydileni izoliaty laktozopozytyvnykh laktobakterii Lactobacillus casei subsp. tolerans, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus salivarius buly podibnymy mizh soboiu za morfolohichnymy oznakamy, kulturalnymy vlastyvostiamy ta riznylysia mizh soboiu fermentatyvnymy vlastyvostiamy. Vyznachennia biolohichnykh vlastyvostei shtamiv laktobakterii dast zmohu kontroliuvaty terapevtychni efekty vid yikh zastosuvannia v yakosti probiotykiv i rozumity minlyvist yikh skladu v zalezhnosti vid faktoriv navkolyshnoho seredovyshcha. |
Опис: | Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201X Глебенюк Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0001-5599-651X |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/bitstream/123456789/7774/1/2023-%d0%9c%d0%b0%d1%82._VII%d0%86_%d0%9c%d1%96%d0%b6%d0%bd._%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84._%d0%90%d0%ba%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%bb._%d0%b0%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%82.....%d0%94%d0%94%d0%90%d0%95%d0%a3_2023.pdf https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10217 |
Розташовується у зібраннях: | Тези конференцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2023-Мат._VIIІ_Міжн._конф._Актуал._аспект.....ДДАЕУ_2023-41-42.pdf | 396,34 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.