Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10370
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Микитюк, Віктор Васильович | - |
dc.contributor.author | Mykytiuk, V. | - |
dc.contributor.author | Mykytyuk, V. V. | - |
dc.contributor.author | Mykytiuk, V. V. | - |
dc.contributor.author | Mikityuk, V. V. | - |
dc.contributor.author | Mikitiuk, V. V. | - |
dc.contributor.author | Mykytiuk, Viktor | - |
dc.contributor.author | Бегма, Наталія Андріївна | - |
dc.contributor.author | Begma, Natalia | - |
dc.contributor.author | Begma, N. A. | - |
dc.contributor.author | Мокдат Санаа, Я. А. | - |
dc.contributor.author | Mokdat Sanaa, Y. A. | - |
dc.date.accessioned | 2024-10-08T08:57:33Z | - |
dc.date.available | 2024-10-08T08:57:33Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Микитюк В. В. Ефективність вирощування м'ясо-вовнових ярок в залежності від тонини вовни / В. В. Микитюк, Н. А. Бегма, Я. А. Мокдат Санаа // Розведення і генетика тварин : міжвід. темат. наук. зб. / Інститут розведення і генетики тварин ім. М. В. Зубця НААН. – Київ, 2024. – Вип. 67. – С. 93-100. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10370. | uk |
dc.identifier.issn | 2312-0223 | - |
dc.identifier.issn | 2786-8966 | - |
dc.identifier.uri | https://abg-journal.com/index.php/journal/article/view/430 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10370 | - |
dc.description | Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908 Бегма Наталія Андріївна https://orcid.org/0000-0002-8598-6686 | uk |
dc.description.abstract | У статті на підставі проведених досліджень розглянуто доцільність щодо використання у селекційному процесі при вирощуванні м'ясо-вовнових ярок показників тонини вовни. У зв'язку з відсутністю порівняльного аналізу вирощування тварин дослідні групи було сформовано умовно і розподілено за загальним поголів'ям стада. До першої групи піддослідних тварин були долучені ярки з товщиною вовнових волокон – 23,1–25,0 мкм або 60-ї якості; до II групи із середнім діаметром волокон – 25,1–27,0 мкм або 58-ї якості; ІІІ група складалася з ярок з більшою товщиною вовнових волокон – 27,1–29,0 мкм або 56-ї якості. Для вивчення ефективності використання корму в продукцію було сформовано три модельні групи ярок у віці 12 місяців по 10 голів у кожній. Встановлено, що за 60-денний період вирощування показники абсолютного, середньодобового та відносного приростів у ярок ІІ та ІІІ груп виявилися вищими. Затрати корму в розрахунку на 1 кг приросту маси тіла склали у І групі 11,4 к. од. і 1282 г перетравного протеїну, у ІІ і ІІІ групі відповідно 10,3 к. од. і 1166 г та 10,4 к. од. і 1169 г перетравного протеїну. Проведенні дослідження засвідчили, що яркам з тониною вовни 56-ї якості притаманні більш високі показники за живою масою, розвитком і вовновою продуктивністю, що вказує на кращу їх пристосованість до природо-кліматичних умов в яких знаходиться господарство. In the article, based on the conducted research, considers the expediency of using wool fineness indicators in the selection process when growing meat-wool breeds. Due to the lack of a comparative analysis of animal husbandry, experimental groups were formed conditionally and distributed according to the total number of herds. The first group of experimental animals included yaks with the thickness of wool fibers – 23.1–25.0 μm or 60th quality; to the II group with an average fiber diameter of 25.1–27.0 μm or 58th good quality;The III group consisted of ditches with a greater thickness of wool fibers – 27.1–29.0 μm or 56th good quality. In order to study the effectiveness of using fodder in production, three model groups of 10 head each at the age of 12 months were formed. It was established that during the 60-day growing period, the indicators of absolute, average daily and relative growth in pits of II and III groups were higher. Feed costs per 1 kg of body weight gain amounted to 11.4 units in the first group and 1282 g of digestible protein, in the II and III groups, respectively, 10.3 units. and 1166 g and 10.4 k. units. and 1169 g of digestible protein. Conducted studies have shown that the yaks with the tone of wool of the 56th quality are characterized by higher indicators in terms of live weight, development and wool productivity, which indicates their better adaptation to the natural and climatic conditions in which the farm is located. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Інститут розведення і генетики тварин ім. М. В. Зубця НААН | uk |
dc.subject | ефективність вирощування | uk |
dc.subject | breeding efficiency | uk |
dc.subject | ярки | uk |
dc.subject | bright | uk |
dc.subject | тонина вовни | uk |
dc.subject | tone of wool | uk |
dc.subject | кросбредний тип | uk |
dc.subject | crossbred type | uk |
dc.subject | продуктивність | uk |
dc.subject | productivity | uk |
dc.title | Ефективність вирощування м'ясо-вовнових ярок в залежності від тонини вовни | uk |
dc.title.alternative | Efficiency of growing meat-wool fields depending on the tonnage of wool | uk |
dc.type | Article | uk |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.31073/abg.67.10 | - |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
430-Article Text-832-1-10-20240807.pdf | 441,12 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.