Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10499
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Родинський, Р. О. | - |
dc.contributor.author | Rodynskyi, R. O. | - |
dc.contributor.author | Юрчук, О. Г. | - |
dc.contributor.author | Yurchuk, O. H. | - |
dc.date.accessioned | 2024-10-22T07:40:30Z | - |
dc.date.available | 2024-10-22T07:40:30Z | - |
dc.date.issued | 2024-05 | - |
dc.identifier.citation | Родинський Р. О. Вплив плодів кмину на мікробіоту кишечника лабораторних щурів, які отримували високожирову дієту / Р. О. Родинський, О. Г. Юрчук ; наук. керівники: М. В. Білан, М. О. Лєщова // Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. викладачів і здобувачів вищої освіти ( Дніпро, 28-29 трав. 2024 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2024. – С. 117-118. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10499. | uk |
dc.identifier.uri | https://drive.google.com/file/d/1w5Vo5VaL_fIOe5pX0zk7B7KPIBR3-sN1/view | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10499 | - |
dc.description.abstract | Додавання плодів кмину до високожирового раціону лабораторних щурів істотно змінило кількісний склад мікробіоти кишечника. Плоди кмину в концентраціях 0,5 та 2 % на фоні високожирового раціону сприяли зниженню типової Escherichia coli (P≤0,05) та підвищенню кількості лактозонегативної Escherichia coli, що супроводжувалося зниженням кількісного співвідношення між ними, у порівнянні з контрольною групою. У тварин цих груп відмічено зниженню кількості представників родів Еnterococcus, Klebsiella та підвищення Staphylococcus epidermidis, мікроорганізмів родів Proteus та Clostridium (P≤0,05). Dodavannia plodiv kmynu do vysokozhyrovoho ratsionu laboratornykh shchuriv istotno zminylo kilkisnyi sklad mikrobioty kyshechnyka. Plody kmynu v kontsentratsiiakh 0,5 ta 2 % na foni vysokozhyrovoho ratsionu spryialy znyzhenniu typovoi Escherichia coli (P≤0,05) ta pidvyshchenniu kilkosti laktozonehatyvnoi Escherichia coli, shcho suprovodzhuvalosia znyzhenniam kilkisnoho spivvidnoshennia mizh nymy, u porivnianni z kontrolnoiu hrupoiu. U tvaryn tsykh hrup vidmicheno znyzhenniu kilkosti predstavnykiv rodiv Enterococcus, Klebsiella ta pidvyshchennia Staphylococcus epidermidis, mikroorhanizmiv rodiv Proteus ta Clostridium (P≤0,05). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | плоди кмину | uk |
dc.subject | plody kmynu | uk |
dc.subject | високожировий раціон | uk |
dc.subject | vysokozhyrovyi ratsion | uk |
dc.subject | мікробіота кишечника | uk |
dc.subject | mikrobiota kyshechnyka | uk |
dc.title | Вплив плодів кмину на мікробіоту кишечника лабораторних щурів, які отримували високожирову дієту | uk |
dc.title.alternative | Vplyv plodiv kmynu na mikrobiotu kyshechnyka laboratornykh shchuriv, yaki otrymuvaly vysokozhyrovu diietu | uk |
dc.type | Conference abstracts | uk |
Розташовується у зібраннях: | Тези конференцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2024_Мат_ІХ_Міжн_конф_Актуал_аспект_ДДАЕУ_2024 (2)-117-118.pdf | 397,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.