Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10499
Назва: Вплив плодів кмину на мікробіоту кишечника лабораторних щурів, які отримували високожирову дієту
Інші назви: Vplyv plodiv kmynu na mikrobiotu kyshechnyka laboratornykh shchuriv, yaki otrymuvaly vysokozhyrovu diietu
Автори: Родинський, Р. О.
Rodynskyi, R. O.
Юрчук, О. Г.
Yurchuk, O. H.
Ключові слова: плоди кмину
plody kmynu
високожировий раціон
vysokozhyrovyi ratsion
мікробіота кишечника
mikrobiota kyshechnyka
Дата публікації: тра-2024
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Родинський Р. О. Вплив плодів кмину на мікробіоту кишечника лабораторних щурів, які отримували високожирову дієту / Р. О. Родинський, О. Г. Юрчук ; наук. керівники: М. В. Білан, М. О. Лєщова // Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. викладачів і здобувачів вищої освіти ( Дніпро, 28-29 трав. 2024 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2024. – С. 117-118. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10499.
Короткий огляд (реферат): Додавання плодів кмину до високожирового раціону лабораторних щурів істотно змінило кількісний склад мікробіоти кишечника. Плоди кмину в концентраціях 0,5 та 2 % на фоні високожирового раціону сприяли зниженню типової Escherichia coli (P≤0,05) та підвищенню кількості лактозонегативної Escherichia coli, що супроводжувалося зниженням кількісного співвідношення між ними, у порівнянні з контрольною групою. У тварин цих груп відмічено зниженню кількості представників родів Еnterococcus, Klebsiella та підвищення Staphylococcus epidermidis, мікроорганізмів родів Proteus та Clostridium (P≤0,05). Dodavannia plodiv kmynu do vysokozhyrovoho ratsionu laboratornykh shchuriv istotno zminylo kilkisnyi sklad mikrobioty kyshechnyka. Plody kmynu v kontsentratsiiakh 0,5 ta 2 % na foni vysokozhyrovoho ratsionu spryialy znyzhenniu typovoi Escherichia coli (P≤0,05) ta pidvyshchenniu kilkosti laktozonehatyvnoi Escherichia coli, shcho suprovodzhuvalosia znyzhenniam kilkisnoho spivvidnoshennia mizh nymy, u porivnianni z kontrolnoiu hrupoiu. U tvaryn tsykh hrup vidmicheno znyzhenniu kilkosti predstavnykiv rodiv Enterococcus, Klebsiella ta pidvyshchennia Staphylococcus epidermidis, mikroorhanizmiv rodiv Proteus ta Clostridium (P≤0,05).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://drive.google.com/file/d/1w5Vo5VaL_fIOe5pX0zk7B7KPIBR3-sN1/view
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10499
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Мат_ІХ_Міжн_конф_Актуал_аспект_ДДАЕУ_2024 (2)-117-118.pdf397,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.