Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10596
Назва: Ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за забезпечністю рибної продукції
Інші назви: Veterynarno-sanitarnyi kontrol i nahliad za zabezpechnistiu rybnoi produktsii
Автори: Юревич, Денис Анатолійович
Yurevych, Denys
Горчанок, Анна Володимирівна
Horchanok, Anna
Horchanok, A.
Horchanok, A. V.
Gorchanok, A. V.
Ключові слова: ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за якістю рибної продукції
veterinary and sanitary control and supervision of the quality of fish products
товарний короп (Cyprinus carpio)
commercial carp (Cyprinus carpio)
стави
ponds
Дата публікації: лис-2023
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Юревич Д. А. Ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за забезпечністю рибної продукції / Д. А. Юревич, А. В. Горчанок // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва та аквакультури : Матеріали регіонал. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 24 листоп. 2023 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2023. – С. 44-49. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10596.
Короткий огляд (реферат): Риба одна із найважливіших джерел їжі. Її цінність, як продукту харчування, визначається насамперед наявністю великої кількості повноцінних білків, що містять усі вісім життєво необхідних незамінних амінокислот. З риби отримують цінні лікувальні, кормові та технічні продукти. Таке комплексне та різнобічне використання риби ґрунтується на тому, що окремі частини її тіла мають різну будову та хімічний склад. Розміри, хімічний склад та харчова цінність риби залежать від її виду, віку, статі, фізіологічного стану та умов проживання. Існують і інші біотичні, абіотичні причини та фактори, що гальмують розвиток ставкового рибництва та стримують його продуктивність. Однак заразні хвороби та отруєння є найважливішими з них. Таким чином, переведення ставкового рибництва на промислову основу та пов’язаний з цим високий рівень інтенсифікації не можуть успішно здійснюватися без підвищення загальної рибоводної та ветеринарно-санітарної культури цієї галузі сільськогосподарського виробництва. У свою чергу, ці заходи включають комплекс рибоводно-меліоративних, ветеринарно-санітарних робіт, оздоровчих та лікувально-профілактичних заходів, що вживаються при виявленні збудника або хвороби. Fish is one of the most important sources of food. Its value as a food product is determined primarily by the presence of a large number of complete proteins containing all eight vital essential amino acids. Valuable medicinal, fodder and technical products are obtained from fish. Such complex and versatile use of fish is based on the fact that individual parts of its body have different structures and chemical compositions. The size, chemical composition and nutritional value of fish depend on its species, age, sex, physiological state and living conditions. There are other biotic and abiotic reasons and factors that inhibit the development of pond fish farming and restrain its productivity. However, infectious diseases and poisoning are the most important of them. Thus, the transfer of pond fish farming to an industrial basis and the associated high level of intensification cannot be successfully carried out without improving the general fish breeding and veterinary and sanitary culture of this branch of agricultural production. In turn, these measures include a complex of fishery and melioration, veterinary and sanitary works, health and medical and preventive measures, which are used when a pathogen or disease is detected.
Опис: Горчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/bitstream/123456789/9797/1/%d0%90%d0%9a%d0%a2%d0%a3%d0%90%d0%9b%d0%ac%d0%9d%d0%86%20%d0%9f%d0%a0%d0%9e%d0%91%d0%9b%d0%95%d0%9c%d0%98.pdf
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10596
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ-44-49.pdf382,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.