Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/105
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗажарська, Надія Миколаївна-
dc.contributor.authorZazharska, Nadiia-
dc.contributor.authorСамойленко, Юлія Володимирівна-
dc.contributor.authorSamoilenko, Yuliia-
dc.date.accessioned2018-06-25T08:31:51Z-
dc.date.available2018-06-25T08:31:51Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationЗажарська Н. М. Хімічні і імунологічні показники козиного молозива і молока залежно від періоду лактації / Н.М. Зажарська , Ю.В. Самойленко // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. – 2016. – № 2(40). - С. 70–75.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/105uk
dc.identifier.issn2411-7285(Print)-
dc.identifier.issn2413-4899(Online)-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/105-
dc.description.abstract47 samples of colostrum and milk goats were studied, the changes of organoleptic, chemical and immunological parameters were studied depending on the day of lactation The indicators of the colostrum fat, density, total protein, lactose of the second-seventh days of lactation significantly decreased comparing to the first milk yield (P <0.05). Somatic cells count in first day colostrum was in ten times more than the seventh day (P <0.05). The concentration of immunoglobulin G in goat’s colostrums in the first yield was 15.79 g/l., the second day it decreased on 16.8%, the third day – in 6 times (P <0.05). From the 6th day of lactation the concentration of immunoglobulin G in milk wasn’t exceed 1 g/l. Досліджено 47 проб молозива і молока кіз, оцінено зміни органолептичних, хімічних та імунологічних показників після окоту протягом місяця. Показники жиру, густини, загального білка, лактози молозива другої – сьомої доби лактації істотно відрізнялися від першого надою (Р<0,05). Кількість соматичних клітин у молозиві першого дня в десять разів більше, ніж сьомого дня (Р<0,05). Вміст імуноглобулінів G у першу добу після окоту становив 15,79 г/л, на другу добу знизився на 16,8 %, на третю – у 6 разів (Р<0,05). Із 6-ї доби лактації вміст імуноглобулінів G не перевищував 1 г/л.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectмолозиво кізuk
dc.subjectgoat colostrumuk
dc.subjectперіод лактаціїuk
dc.subjectperiod lactationuk
dc.subjectімуноглобуліни Guk
dc.subjectimmunoglobulin Guk
dc.subjectсоматичні клітиниuk
dc.subjectsomatic cellsuk
dc.subjectбілокuk
dc.subjectproteinuk
dc.subjectжирuk
dc.subjectfatuk
dc.subjectгустинаuk
dc.subjectdensityuk
dc.subjectlactoseuk
dc.subjectлактозаuk
dc.titleХімічні та імунологічні параметри козиного молозива і молока в залежності від дня лактаціїuk
dc.title.alternativeChemical and immunological parameters goat colostrums and milk depending on the day of lactationuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття 2.pdf727,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.