Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10750
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бабенко, Владислава Валентинівна | - |
dc.contributor.author | Babenko, Vladyslava Valentynivna | - |
dc.date.accessioned | 2024-11-29T08:28:52Z | - |
dc.date.available | 2024-11-29T08:28:52Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Бабенко В. В. Обґрунтування технології борошняних виробів із бездріжджового тіста з овочевими добавками : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Бабенко Владислава Валентинівна ; наук. керівник Тертишний О. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 55 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10750. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10750 | - |
dc.description.abstract | Метою досліджень є розробка науково обґрунтованої рецептури та технології виробництва борошняних виробів з бездріжджового тіста, а саме млинців з добавками овочів. Об’єктом дослідження є процес виготовлення млинців з бездріжджового тіста збагачених овочевими добавками. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого функціонального продукту. Вироби із бездріжджового тіста: млинці та локшина домашня складають істотну частину загального обсягу борошняної продукції підприємств та користуються підвищеним попитом споживачів. Локшина є одним з видів макаронних виробів для виробництва яких необхідне макаронне борошно з твердих сортів пшениці. Через дефіцит ресурсів твердої пшениці і відповідно макаронного борошна на деяких підприємствах громадського харчування локшину домашню виготовляють з хлібопекарського борошна 1-го сорту. Переробка хлібопекарського борошна негативно впливає на якості готових виробів: вони мають підвищену розварюваність, мають непривабливий колір; високий вміст сухих речовин у відварі, що надає йому небажаної каламутності. Metoiu doslidzhen ye rozrobka naukovo obgruntovanoi retseptury ta tekhnolohii vyrobnytstva boroshnianykh vyrobiv z bezdrizhdzhovoho tista, a same mlyntsiv z dobavkamy ovochiv. Obiektom doslidzhennia ye protses vyhotovlennia mlyntsiv z bezdrizhdzhovoho tista zbahachenykh ovochevymy dobavkamy. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho funktsionalnoho produktu. Vyroby iz bezdrizhdzhovoho tista: mlyntsi ta lokshyna domashnia skladaiut istotnu chastynu zahalnoho obsiahu boroshnianoi produktsii pidpryiemstv ta korystuiutsia pidvyshchenym popytom spozhyvachiv. Lokshyna ye odnym z vydiv makaronnykh vyrobiv dlia vyrobnytstva yakykh neobkhidne makaronne boroshno z tverdykh sortiv pshenytsi. Cherez defitsyt resursiv tverdoi pshenytsi i vidpovidno makaronnoho boroshna na deiakykh pidpryiemstvakh hromadskoho kharchuvannia lokshynu domashniu vyhotovliaiut z khlibopekarskoho boroshna 1-ho sortu. Pererobka khlibopekarskoho boroshna nehatyvno vplyvaie na yakosti hotovykh vyrobiv: vony maiut pidvyshchenu rozvariuvanist, maiut nepryvablyvyi kolir; vysokyi vmist sukhykh rechovyn u vidvari, shcho nadaie yomu nebazhanoi kalamutnosti. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | терміни зберігання | uk |
dc.subject | terminy zberihannia | uk |
dc.subject | млинці | uk |
dc.subject | mlyntsi | uk |
dc.subject | тісто | uk |
dc.subject | tisto | uk |
dc.subject | харчова цінність | uk |
dc.subject | kharchova tsinnist | uk |
dc.subject | капуста | uk |
dc.subject | kapusta | uk |
dc.subject | морква | uk |
dc.subject | morkva | uk |
dc.subject | пюре | uk |
dc.subject | piure | uk |
dc.subject | дослідження | uk |
dc.subject | doslidzhennia | uk |
dc.subject | вартість | uk |
dc.subject | vartist | uk |
dc.title | Обґрунтування технології борошняних виробів із бездріжджового тіста з овочевими добавками | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii boroshnianykh vyrobiv iz bezdrizhdzhovoho tista z ovochevymy dobavkamy | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Бабенко В. В..pdf | 1,22 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.