Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10879
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦимбал, Тетяна Сергіївна-
dc.contributor.authorTsymbal, Tetiana Serhiivna-
dc.date.accessioned2025-01-20T09:43:13Z-
dc.date.available2025-01-20T09:43:13Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЦимбал Т. С. Обґрунтування технології виробництва продуктів дієтичного харчування : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Цимбал Тетяна Сергіївна ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 55 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10879.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10879-
dc.description.abstractМетою даної роботи є наукове обґрунтування та розробка технології харчових продуктів дієтичного харчування – джемів на основі бурих водоростей, призначених для харчування осіб з аліментарно залежними захворюваннями. Об’єкт дослідження – технологія виробництва фруктових джемів на основі бурих водоростей, призначених для харчування осіб з аліментарно залежними захворюваннями. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини та параметрів технологічного процесу з якісними показниками отриманого продукту. Поєднання незадовільної екологічної ситуації і суттєвих порушень структури харчування у багатьох регіонах нашої держави негативно позначається на стані здоров’я населення. Одним з ефективних підходів до рішення цією проблеми є розробка та впровадження в виробництво нових функціональних харчових та дієтичних продуктів, призначених для використання в харчуванні осіб, які страждають аліментарно-залежними захворюваннями. Важливу роль у вирішенні даного завдання можуть бути продукти на основі морських водоростей. Доведено, що харчові волокна, присутні у ламінарії, здатні знижувати артеріальний тиск, підвищувати опірність організму до інфекційних захворювань, покращувати процеси травлення, зменшувати накопичення радіонуклідів, а також надавати позитивний вплив на лікування захворювань травного тракту, серцево-судинних захворювань, анемії, остеопорозу. Metoiu danoi roboty ye naukove obgruntuvannia ta rozrobka tekhnolohii kharchovykh produktiv diietychnoho kharchuvannia – dzhemiv na osnovi burykh vodorostei, pryznachenykh dlia kharchuvannia osib z alimentarno zalezhnymy zakhvoriuvanniamy. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva fruktovykh dzhemiv na osnovi burykh vodorostei, pryznachenykh dlia kharchuvannia osib z alimentarno zalezhnymy zakhvoriuvanniamy. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny ta parametriv tekhnolohichnoho protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Poiednannia nezadovilnoi ekolohichnoi sytuatsii i suttievykh porushen struktury kharchuvannia u bahatokh rehionakh nashoi derzhavy nehatyvno poznachaietsia na stani zdorovia naselennia. Odnym z efektyvnykh pidkhodiv do rishennia tsiieiu problemy ye rozrobka ta vprovadzhennia v vyrobnytstvo novykh funktsionalnykh kharchovykh ta diietychnykh produktiv, pryznachenykh dlia vykorystannia v kharchuvanni osib, yaki strazhdaiut alimentarno-zalezhnymy zakhvoriuvanniamy. Vazhlyvu rol u vyrishenni danoho zavdannia mozhut buty produkty na osnovi morskykh vodorostei. Dovedeno, shcho kharchovi volokna, prysutni u laminarii, zdatni znyzhuvaty arterialnyi tysk, pidvyshchuvaty opirnist orhanizmu do infektsiinykh zakhvoriuvan, pokrashchuvaty protsesy travlennia, zmenshuvaty nakopychennia radionuklidiv, a takozh nadavaty pozytyvnyi vplyv na likuvannia zakhvoriuvan travnoho traktu, sertsevo-sudynnykh zakhvoriuvan, anemii, osteoporozu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectтехнологіяuk
dc.subjecttekhnolohiiauk
dc.subjectламінаріяuk
dc.subjectlaminariiauk
dc.subjectджемиuk
dc.subjectdzhemyuk
dc.subjectлікуванняuk
dc.subjectlikuvanniauk
dc.subjectхарчові волокнаuk
dc.subjectkharchovi voloknauk
dc.subjectселенuk
dc.subjectselenuk
dc.subjectрецептураuk
dc.subjectretsepturauk
dc.subjectфункціональні харчові продуктиuk
dc.subjectfunktsionalni kharchovi produktyuk
dc.subjectасортиментuk
dc.subjectasortymentuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва продуктів дієтичного харчуванняuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva produktiv diietychnoho kharchuvanniauk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Цимбал Т. С..pdf1,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.