Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10891
Назва: | Удосконалення технологічного процесу приготування кормів на свинокомплексі з розробкою подрібнювача кормів |
Інші назви: | Udoskonalennia tekhnolohichnoho protsesu pryhotuvannia kormiv na svynokompleksi z rozrobkoiu podribniuvacha kormiv |
Автори: | Оскаленко, Петро Володимирович Oskalenko, Petro Volodymyrovych |
Ключові слова: | ефективність efektyvnist свинокомплекс svynokompleks приготування кормів pryhotuvannia kormiv лінія liniia подрібнювач podribniuvach конструкція konstruktsiia |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Оскаленко П. В. Удосконалення технологічного процесу приготування кормів на свинокомплексі з розробкою подрібнювача кормів : пояснювальна записка до дипломного проекту ОС «Бакалавр» : 208 , Агроінженерія / Оскаленко Петро Володимирович ; наук. керівник Алієв Е. Б. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра інжинірингу технічних систем. – Дніпро, 2024. – 81 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10891. |
Короткий огляд (реферат): | Метою проєкту є підвищення ефективності технологічного процесу приготування кормів на свинокомплексі з розробкою подрібнювача кормів який забезпечить зменшення експлуатаційних витрат. На основі аналізу виробничо-фінансової діяльності господарства та перспектив його розвитку, а також теоретичних досліджень процесу приготування кормів, було спроектовано новий кормоцех. Існуючий кормоцех не задовольняв потреби свиноферми, тому необхідно було розробити більш ефективне рішення. В конструкторській частині проекту проведено аналіз конструкцій та технологічних процесів подрібнювачів кормів. Розраховано параметри модернізованого високопродуктивного подрібнювача кормів, який характеризується невеликою питомою металомісткістю, низькою енергоємністю та високою якістю подрібнення. Аналіз стану охорони праці, навколишнього середовища та цивільної оборони в господарстві виявив необхідність поліпшення цих аспектів, для чого наведено відповідні рекомендації. Запровадження нової технології приготування кормів дозволяє знизити експлуатаційні витрати, підвищити продуктивність праці та забезпечити річний економічний ефект у розмірі 1547300 грн. Термін окупності додаткових капітальних вкладень становить 2 місяці. Metoiu proiektu ye pidvyshchennia efektyvnosti tekhnolohichnoho protsesu pryhotuvannia kormiv na svynokompleksi z rozrobkoiu podribniuvacha kormiv yakyi zabezpechyt zmenshennia ekspluatatsiinykh vytrat. Na osnovi analizu vyrobnycho-finansovoi diialnosti hospodarstva ta perspektyv yoho rozvytku, a takozh teoretychnykh doslidzhen protsesu pryhotuvannia kormiv, bulo sproektovano novyi kormotsekh. Isnuiuchyi kormotsekh ne zadovolniav potreby svynofermy, tomu neobkhidno bulo rozrobyty bilsh efektyvne rishennia. V konstruktorskii chastyni proektu provedeno analiz konstruktsii ta tekhnolohichnykh protsesiv podribniuvachiv kormiv. Rozrakhovano parametry modernizovanoho vysokoproduktyvnoho podribniuvacha kormiv, yakyi kharakteryzuietsia nevelykoiu pytomoiu metalomistkistiu, nyzkoiu enerhoiemnistiu ta vysokoiu yakistiu podribnennia. Analiz stanu okhorony pratsi, navkolyshnoho seredovyshcha ta tsyvilnoi oborony v hospodarstvi vyiavyv neobkhidnist polipshennia tsykh aspektiv, dlia choho navedeno vidpovidni rekomendatsii. Zaprovadzhennia novoi tekhnolohii pryhotuvannia kormiv dozvoliaie znyzyty ekspluatatsiini vytraty, pidvyshchyty produktyvnist pratsi ta zabezpechyty richnyi ekonomichnyi efekt u rozmiri 1547300 hrn. Termin okupnosti dodatkovykh kapitalnykh vkladen stanovyt 2 misiatsi. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10891 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра інжинірингу технічних систем. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Оскаленко П. В..pdf | 1,89 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.