Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11162
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛогвиненко, Альона Сергіївна-
dc.contributor.authorLohvynenko, Alona Serhiivna-
dc.date.accessioned2025-02-21T08:50:10Z-
dc.date.available2025-02-21T08:50:10Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЛогвиненко А. С. Використання хітозану в технології виробництва хлібобулочних виробів : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 181 Харчові технології / Логвиненко Альона Сергіївна ; наук. керівник Тертишний Олег ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11162uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11162-
dc.description.abstractОб’єкт дослідження: технологія хлібобулочних виробів. Метою роботи є удосконалення технологій хлібобулочних виробів шляхом використання добавок на основі хітозану, що дозволить розширити асортимент продуктів профілактичного призначення, сприяючи покращенню здоров’я населення. В роботі проведено дослідження впливу добавки хітозану різни виробників і складу на хлібопекарські властивості пшеничного борошна. Встановлено, що внесення добавок, що містять хітозан для борошна вищого ґатунку несуттєво змінює якість клейковини. Визначено вплив добавки хітозану на властивості тіста з пшеничного борошна. Встановлено, що зі збільшенням кількості «Хітана» кислотність тіста знижується порівняно з контрольною пробою тіста. Зафіксовано, що внесення «Хітозану» та «Хітозану+» знижує вологість тіста порівняно з контролем без добавок. Проведено дослідження впливу добавки хітозану на органолептичні та фізико-хімічні властивості хлібу. Введення добавок «Хітозан» та «Хітозан+» у тісто не мало істотного впливу на органолептичні показники якості хліба. Obiekt doslidzhennia: tekhnolohiia khlibobulochnykh vyrobiv. Metoiu roboty ye udoskonalennia tekhnolohii khlibobulochnykh vyrobiv shliakhom vykorystannia dobavok na osnovi khitozanu, shcho dozvolyt rozshyryty asortyment produktiv profilaktychnoho pryznachennia, spryiaiuchy pokrashchenniu zdorovia naselennia. V roboti provedeno doslidzhennia vplyvu dobavky khitozanu rizny vyrobnykiv i skladu na khlibopekarski vlastyvosti pshenychnoho boroshna. Vstanovleno, shcho vnesennia dobavok, shcho mistiat khitozan dlia boroshna vyshchoho gatunku nesuttievo zminiuie yakist kleikovyny. Vyznacheno vplyv dobavky khitozanu na vlastyvosti tista z pshenychnoho boroshna. Vstanovleno, shcho zi zbilshenniam kilkosti «Khitana» kyslotnist tista znyzhuietsia porivniano z kontrolnoiu proboiu tista. Zafiksovano, shcho vnesennia «Khitozanu» ta «Khitozanu+» znyzhuie volohist tista porivniano z kontrolem bez dobavok. Provedeno doslidzhennia vplyvu dobavky khitozanu na orhanoleptychni ta fizyko-khimichni vlastyvosti khlibu. Vvedennia dobavok «Khitozan» ta «Khitozan+» u tisto ne malo istotnoho vplyvu na orhanoleptychni pokaznyky yakosti khliba.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectхітозанuk
dc.subjectkhitozanuk
dc.subjectхітинuk
dc.subjectkhitynuk
dc.subjectхітозанвмісні добавкиuk
dc.subjectkhitozanvmisni dobavkyuk
dc.subjectхлібобулочні виробиuk
dc.subjectkhlibobulochni vyrobyuk
dc.subjectклейковинаuk
dc.subjectkleikovynauk
dc.titleВикористання хітозану в технології виробництва хлібобулочних виробівuk
dc.title.alternativeVykorystannia khitozanu v tekhnolohii vyrobnytstva khlibobulochnykh vyrobivuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Логвиненко А. С..pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.