Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11435
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Крючковий, Ярослав Вікторович | - |
dc.contributor.author | Kriuchkovyi, Yaroslav Viktorovych | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-13T07:46:52Z | - |
dc.date.available | 2025-03-13T07:46:52Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Крючковий Я. В. Удосконалення елементів технології вирощування сої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агросвіт» Синельниківського району Дніпропетровської області пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Крючковий Ярослав Вікторович; наук. Керівник Сологуб Ірина ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра рослинництва – Дніпро, 2024. –84 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11435 | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11435 | - |
dc.description.abstract | Найбільшою проблемою в сільському господарстві, як у мировому, так і у всеукраїнському масштабі, залишається дефіцит кормового та харчового білка. Раціональним шляхом вирішення цієї проблеми є збільшення виробництва високобілкових семен зернобобових культур. Відомим лідером серед цієї культури є білково-олійна культура сої, в зерні якої міститься до 40% і більш збалансований по амінокислотам сирного білка і більше 20% біологічно цінного жиру. Посівні площі сої в світовом землеробстві за останні 5 років перевищили 65 млн. га, а її урожайність досягла 2,3 т/га зерна. В 2024 році під посівами сої найбільші площі зайняті в степовій зоні 900 тис. га. У 2023 році середній показник степовій зоні склав 23,6 ц/га. Однак валові збори зерна до цих пор в Україні не перевищують 0,9 млн. тонн. Щоб стати повноцінним гравцем на світовому ринку України, на думку аналітиків, ми повинні виробляти не менше 2 млн. тонн. Тому тема підвищення продуктивності соєвих бобів дуже актуальна. Naibilshoiu problemoiu v silskomu hospodarstvi, yak u myrovomu, tak i u vseukrainskomu masshtabi, zalyshaietsia defitsyt kormovoho ta kharchovoho bilka. Ratsionalnym shliakhom vyrishennia tsiiei problemy ye zbilshennia vyrobnytstva vysokobilkovykh semen zernobobovykh kultur. Vidomym liderom sered tsiiei kultury ye bilkovo-oliina kultura soi, v zerni yakoi mistytsia do 40% i bilsh zbalansovanyi po aminokyslotam syrnoho bilka i bilshe 20% biolohichno tsinnoho zhyru. Posivni ploshchi soi v svitovom zemlerobstvi za ostanni 5 rokiv perevyshchyly 65 mln. ha, a yii urozhainist dosiahla 2,3 t/ha zerna. V 2024 rotsi pid posivamy soi naibilshi ploshchi zainiati v stepovii zoni 900 tys. ha. U 2023 rotsi serednii pokaznyk stepovii zoni sklav 23,6 ts/ha. Odnak valovi zbory zerna do tsykh por v Ukraini ne perevyshchuiut 0,9 mln. tonn. Shchob staty povnotsinnym hravtsem na svitovomu rynku Ukrainy, na dumku analitykiv, my povynni vyrobliaty ne menshe 2 mln. tonn. Tomu tema pidvyshchennia produktyvnosti soievykh bobiv duzhe aktualna. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
dc.subject | соя | uk |
dc.subject | soia | uk |
dc.subject | кормовий білок | uk |
dc.subject | kormovyi bilok | uk |
dc.subject | харчовий білок | uk |
dc.subject | kharchovyi bilok | uk |
dc.subject | зернобобові культури | uk |
dc.subject | zernobobovi kultury | uk |
dc.subject | зерно | uk |
dc.subject | zerno | uk |
dc.title | Удосконалення елементів технології вирощування сої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агросвіт» Синельниківського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Udoskonalennia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia soi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrosvit» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра рослинництва . Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Крючковий Я. В..pdf | 1,19 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.