Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1154
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКалина, Вікторія Сергіївна-
dc.contributor.authorKalyna, Victoriya-
dc.contributor.authorЛуценко, Марина Василівна-
dc.contributor.authorLytsenko, Marina-
dc.contributor.authorХаритонов, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorKharytonov, Mykola-
dc.date.accessioned2019-04-03T11:39:45Z-
dc.date.available2019-04-03T11:39:45Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationKalyna V.S. Feasibilty study of the technology of fatty coriander oil complex processing / V.S. Kalyna, M.V. Lytsenko, M.M. Kharytonov // Journal: Annals of Agrarian Science, 2017. – P. 1-6 - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1154uk
dc.identifier.issn1512-1887-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1154-
dc.description.abstractУ представленій роботі визначено органолептичні, фізико-хімічні та спектрофотометричні показники нерафінованої та рафінованої жирної коріандрової олії. В рафінованій олії виявлені фізіологічно активні речовини (ненасичені жирні кислоти, бета-каротин, фосфоліпіди, хлорофіли). Встановлено вміст жирнокислотного та ацилгліцеринового складу у цільових (рідкій та напівтвердій) фракціях рафінованої олії. Проведено порівняльну характеристику показників рафінованої олії, одержаної різними способами. Розроблено технологічну схему комплексної переробки жирної коріандрової олії, що включає екстракційну рафінацію і фракційну кристалізацію Organoleptic, physico-chemical and spectro-photometric properties for unrefined and refined fatty coriander oil are determined in the present study. Physiologically active substances (unsaturated fatty acids, betacarotenes, phospholipids and chlorophylls) were identified. Fatty acid and acylglycerol content in the whole fractions (liquid and semi-solid) was determined. Characterization and comparison of properties of refined oil obtained with different techniques was performed. Developed scientifically justified method of FCO refining extraction with 96 % ethyl alcohol allows to decrease the content of FFA from 16.47 mg КОН/g to 0,38 mg КОН/guk
dc.language.isoenuk
dc.publisherАграрний університет Грузіїuk
dc.subjectжирна коріандрова оліяuk
dc.subjectfatty coriander oiluk
dc.subjectорганолептичні,uk
dc.subjectorganolepticuk
dc.subjectфізико-хімічні та спектрофотометричні показники, жирнокислотний та ацилгліцериновий складuk
dc.subjectphysico-chemical spectrophotometry indicatorsuk
dc.subjectжирнокислотний та ацилгліцериновий складuk
dc.subjectfatty acid and acylglycerol compositionuk
dc.titleНаукове обґрунтування технології комплексної переробки жирної коріандрової оліїuk
dc.title.alternativeFeasibilty study of the technology of fatty coriander oil complex processinguk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.1016/j.aasci.2017.10.002-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОПУБЛИКОВАН_СТАТЬЯ.pdf732,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.