Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11556
Назва: Оптимізація раціонів годівлі курей-несучок шляхом введення у комбікорми біологічно-активних речовин у приватній виробничій фірмі “Агроцентр” Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Optymizatsiia ratsioniv hodivli kurei-nesuchok shliakhom vvedennia u kombikormy biolohichno-aktyvnykh rechovyn u pryvatnii vyrobnychii firmi “Ahrotsentr” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Бойко, А. В.
Boiko, A. V.
Ключові слова: якісні показники яєць
egg quality indicators
комбікорм
compound feed
кури-несучки
laying hens
раціон
diet
ферменти
enzymes
продуктивність
productivity
Дата публікації: 2024
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Бойко А. В. Оптимізація раціонів годівлі курей-несучок шляхом введення у комбікорми біологічно-активних речовин у приватній виробничій фірмі “Агроцентр” Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Бойко А. В. ; наук. керівник Цап С. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2024. – 52 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11556.
Короткий огляд (реферат): Найважливішою галуззю агропромислового комплексу України, є можливість успішно розвивати – галузь птахівництва. Вітчизняний та зарубіжний досвід показує, що сталий розвиток промислового виробництва продукції птахівництва дозволяє в нашій країні за короткий період істотно збільшити виробництво дієтичних продуктів харчування (курячих яєць та м’яса бройлерів), забезпечуючи, тим самим, раціони населення України оптимальним білковим балансом. Висока економічна ефективність виробництва продуктів птахівництва в порівнянні з іншими галузями АПК країни визначається скоростиглістю сучасних порід і кросів птиці, нижчим рівнем витрати енергії та поживних речовин кормів, зниженням витрат праці та засобів на виробництво одиниці продукції. Для зниження рівня негативного впливу антипоживних сполук рослинних компонентів комбікормів (некрохмалистих полісахаридів і фітатів) на організм птиці м’ясного і яєчного напряму продуктивності та підвищення перетравності та засвоюваності поживних речовин її раціони збагачують ферментними препаратами. Завдяки цьому підвищується м’ясна і яєчна продуктивність птиці, покращуються харчові якості продукції. Тому для птиці особливо актуальним є збагачення комбікормів ферментативними препаратами. Цій теми і була присвячена магістерська робота. При вирішенні проблеми продовольчої безпеки нашої країни особливий акцент ставиться на задоволенні потреб вітчизняного споживача у біологічно повноцінному білку. Найбільш ефективними джерелами повноцінного білка для українського споживача є продукти тваринного походження (молоко, м’ясо, риба, яйця та ін.), які відрізняються найбільш високим вмістом незамінних амінокислот. Так, за еталоном повноцінного білка приймаються казеїн (молочний білок) і білок курячих яєць. Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня Магістр представлена на 52 сторінках машинописного тексту, містить 15 таблиць, 4 рисунків та 22 літературних джерел. The most important branch of the agro-industrial complex of Ukraine has the opportunity to successfully develop the poultry industry. Domestic and foreign experience shows that the sustainable development of industrial production of poultry products allows us to significantly increase the production of dietary food products (chicken eggs and broiler meat) in our country in a short period of time, thereby providing the rations of the population of Ukraine with an optimal protein balance. The high economic efficiency of poultry production compared to other branches of the country's agro-industrial complex is determined by the precocity of modern breeds and crosses of poultry, a lower level of energy consumption and nutrients in feed, a decrease in labor costs and means of production per unit of product. To reduce the level of negative impact of anti-nutritional compounds of plant components of compound feeds (non-starch polysaccharides and phytates) on the body of poultry of the meat and egg production direction and increase the digestibility and assimilation of nutrients, its rations are enriched with enzyme preparations. This increases the meat and egg productivity of poultry and improves the nutritional quality of products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11556
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бойко А. В..pdf971,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.