Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11558
Назва: Продуктивність курчат-бройлерів за дії біологічно-активних речовин у приватному акціонерному товаристві “Оріль-Лідер” Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Produktyvnist kurchat-broileriv za dii biolohichno-aktyvnykh rechovyn u pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi “Oril-Lider” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Малиновський, Т. С.
Malynovskyi, T. S.
Ключові слова: якісні показники м’яса
meat quality indicators
комбікорм
compound feed
бройлери
broilers
раціон
ration
суха барда
dry feed
продуктивність
productivity
Дата публікації: 2024
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Малиновський Т. С. Продуктивність курчат-бройлерів за дії біологічно-активних речовин у приватному акціонерному товаристві “Оріль-Лідер” Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Малиновський Т. С. ; наук. керівник Цап С. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2024. – 50 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11558.
Короткий огляд (реферат): У міжнародній класифікації продуктів суха гранульована барда відома під назвою DDGS (Distillers Dried Grainwith Solubles), що складається з вологи – 11-12 %; сирого протеїну – 34-35 %; сирої клітковини – 8-11 %; безазотистих екстрактивних речовин – 46-53 % та кальцію – 0,08-0,28 г. У сухій барді міститься близько 18 амінокислот, вуглеводів – 13,5 %, жирів – 7–8 % та мінеральних речовин до 2,5 %. У барді також містяться вітаміни групи В, токоферол, ергостерин, що безпосередньо беруть участь у травних процесах в організмі тварин. Проведеними дослідженнями встановили, що за тривалого зберігання барди із сухих гранул, не змінюється кількість поживних речовин, хоча дещо знижується в ній вміст жирів та білкових речовин. Використання барди як корму для сільськогосподарських тварин та птиці відомо ще з радянських часів. Проведені наукові експерименти з зоотехнічної оцінки зернової сухої барди в раціонах годівлі птиці показали, що втрати поголів’я птиці значно знижуються. Вчені відзначають високу поживність сухої барди, що сприяє зниженню вартості кормового раціону, покращення смакових якостей та відповідно кращого поїдання корму птицею. Барда у свіжому та висушеному вигляді вважається високопоживним компонентом при виробництві комбінованих кормів для тварин та птиці та вводиться до складу кормового раціону в кількості від 3-х до 12 % від сухої маси корму одночасно з ферментними препаратами. При цьому покращується загальна поживність корму з одночасним зниженням її вартості. Дослідженнями встановлено, що при введенні до складу раціону годівлі птиці сухої барди разом з БАР сприяло підвищенню коефіцієнтів перетравності корму на 3-5 %. Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня „Магістр” розміщена на 50 сторінках машинописного тексту, містить 10 таблиць, 3 рисунки та 20 літературних джерел. In the international classification of products, dry granulated barley is known as DDGS (Distillers Dried Grainwith Solubles), which consists of moisture - 11-12%; crude protein - 34-35%; crude fiber - 8-11%; nitrogen-free extractives - 46-53% and calcium - 0.08-0.28 g. Dry barley contains about 18 amino acids, carbohydrates - 13.5%, fats - 7-8% and minerals up to 2.5%. Barley also contains B vitamins, tocopherol, ergosterol, which are directly involved in digestive processes in the animal body. Bard in fresh and dried form is considered a highly nutritious component in the production of combined feeds for animals and poultry and is introduced into the feed ration in an amount of 3 to 12% of the dry weight of the feed simultaneously with enzyme preparations. This improves the overall nutritional value of the feed while reducing its cost. Studies have shown that when dry bard is introduced into the poultry ration together with BAS, it contributes to an increase in feed digestibility coefficients by 3-5%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11558
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Малиновський Т. С..pdf907,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.