Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11577
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкрипченко, Олександр Володимирович-
dc.contributor.authorSkrypchenko, Oleksandr Volodymyrovych-
dc.date.accessioned2025-04-03T07:02:48Z-
dc.date.available2025-04-03T07:02:48Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСкрипченко О. В. Ефективність виробництва харчових яєць в селянському фермерському господарстві «МЕДОК» Самарівського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Скрипченко Олександр Володимирович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2024. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11577.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11577-
dc.description.abstractВстановлено ефективність мінеральної добавки «Сапокорм» у годівлі курей-несучок. Вивчено її вплив на несучість курей, їх збереженість та оплату корму продукцією. В усі досліджувані періоди збереженість курей, які отримували добавку «Сапокорм» була вищою. Так, на початку яйцекладки різниця склала 1,0, на піку несучості – зростає до 4,2 %, в заключний період яйцекладки – 6,0 %. В цілому за період дослідження вона вище контрольної на 3,8 %. Меншими є витрати корму у несучок дослідної групи – 1,70 кг проти 1,74 кг у контролю, що на 40 г менше. Вища несучість – 90,9 проти 88,16 % характерна для курей, які додатково до раціону отримували добавку. Це на 2,74 % вище, ніж у курей контрольної групи. Різниця за масою яєць між групами складала 1,5 г або 2,5 % на користь дослідної. Рівень рентабельності в дослідній групі становив 38,5 %, що на 1,2 абсолютних відсотка менше контрольної. Таким чином, мінеральна добавка «Сапокорм» у дозуванні 4 % додатково до основного раціону є резервом підвищення продуктивності курей-несучок та економічно ефективна при виробництві харчових яєць. Vstanovleno efektyvnist mineralnoi dobavky «Sapokorm» u hodivli kurei-nesuchok. Vyvcheno yii vplyv na nesuchist kurei, yikh zberezhenist ta oplatu kormu produktsiieiu. V usi doslidzhuvani periody zberezhenist kurei, yaki otrymuvaly dobavku «Sapokorm» bula vyshchoiu. Tak, na pochatku yaitsekladky riznytsia sklala 1,0, na piku nesuchosti – zrostaie do 4,2 %, v zakliuchnyi period yaitsekladky – 6,0 %. V tsilomu za period doslidzhennia vona vyshche kontrolnoi na 3,8 %. Menshymy ye vytraty kormu u nesuchok doslidnoi hrupy – 1,70 kh proty 1,74 kh u kontroliu, shcho na 40 h menshe. Vyshcha nesuchist – 90,9 proty 88,16 % kharakterna dlia kurei, yaki dodatkovo do ratsionu otrymuvaly dobavku. Tse na 2,74 % vyshche, nizh u kurei kontrolnoi hrupy. Riznytsia za masoiu yaiets mizh hrupamy skladala 1,5 h abo 2,5 % na koryst doslidnoi. Riven rentabelnosti v doslidnii hrupi stanovyv 38,5 %, shcho na 1,2 absoliutnykh vidsotka menshe kontrolnoi. Takym chynom, mineralna dobavka «Sapokorm» u dozuvanni 4 % dodatkovo do osnovnoho ratsionu ye rezervom pidvyshchennia produktyvnosti kurei-nesuchok ta ekonomichno efektyvna pry vyrobnytstvi kharchovykh yaiets.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectякість яєцьuk
dc.subjectyakist yaietsuk
dc.subjectкури-несучкиuk
dc.subjectkury-nesuchkyuk
dc.subjectнесучістьuk
dc.subjectnesuchistuk
dc.subjectмінеральна добавкаuk
dc.subjectmineralna dobavkauk
dc.titleЕфективність виробництва харчових яєць в селянському фермерському господарстві «МЕДОК» Самарівського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeEfektyvnist vyrobnytstva kharchovykh yaiets v selianskomu fermerskomu hospodarstvi «MEDOK» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скрипченко О. В..pdf643,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.