Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11577
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Скрипченко, Олександр Володимирович | - |
dc.contributor.author | Skrypchenko, Oleksandr Volodymyrovych | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-03T07:02:48Z | - |
dc.date.available | 2025-04-03T07:02:48Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Скрипченко О. В. Ефективність виробництва харчових яєць в селянському фермерському господарстві «МЕДОК» Самарівського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Скрипченко Олександр Володимирович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2024. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11577. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11577 | - |
dc.description.abstract | Встановлено ефективність мінеральної добавки «Сапокорм» у годівлі курей-несучок. Вивчено її вплив на несучість курей, їх збереженість та оплату корму продукцією. В усі досліджувані періоди збереженість курей, які отримували добавку «Сапокорм» була вищою. Так, на початку яйцекладки різниця склала 1,0, на піку несучості – зростає до 4,2 %, в заключний період яйцекладки – 6,0 %. В цілому за період дослідження вона вище контрольної на 3,8 %. Меншими є витрати корму у несучок дослідної групи – 1,70 кг проти 1,74 кг у контролю, що на 40 г менше. Вища несучість – 90,9 проти 88,16 % характерна для курей, які додатково до раціону отримували добавку. Це на 2,74 % вище, ніж у курей контрольної групи. Різниця за масою яєць між групами складала 1,5 г або 2,5 % на користь дослідної. Рівень рентабельності в дослідній групі становив 38,5 %, що на 1,2 абсолютних відсотка менше контрольної. Таким чином, мінеральна добавка «Сапокорм» у дозуванні 4 % додатково до основного раціону є резервом підвищення продуктивності курей-несучок та економічно ефективна при виробництві харчових яєць. Vstanovleno efektyvnist mineralnoi dobavky «Sapokorm» u hodivli kurei-nesuchok. Vyvcheno yii vplyv na nesuchist kurei, yikh zberezhenist ta oplatu kormu produktsiieiu. V usi doslidzhuvani periody zberezhenist kurei, yaki otrymuvaly dobavku «Sapokorm» bula vyshchoiu. Tak, na pochatku yaitsekladky riznytsia sklala 1,0, na piku nesuchosti – zrostaie do 4,2 %, v zakliuchnyi period yaitsekladky – 6,0 %. V tsilomu za period doslidzhennia vona vyshche kontrolnoi na 3,8 %. Menshymy ye vytraty kormu u nesuchok doslidnoi hrupy – 1,70 kh proty 1,74 kh u kontroliu, shcho na 40 h menshe. Vyshcha nesuchist – 90,9 proty 88,16 % kharakterna dlia kurei, yaki dodatkovo do ratsionu otrymuvaly dobavku. Tse na 2,74 % vyshche, nizh u kurei kontrolnoi hrupy. Riznytsia za masoiu yaiets mizh hrupamy skladala 1,5 h abo 2,5 % na koryst doslidnoi. Riven rentabelnosti v doslidnii hrupi stanovyv 38,5 %, shcho na 1,2 absoliutnykh vidsotka menshe kontrolnoi. Takym chynom, mineralna dobavka «Sapokorm» u dozuvanni 4 % dodatkovo do osnovnoho ratsionu ye rezervom pidvyshchennia produktyvnosti kurei-nesuchok ta ekonomichno efektyvna pry vyrobnytstvi kharchovykh yaiets. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | якість яєць | uk |
dc.subject | yakist yaiets | uk |
dc.subject | кури-несучки | uk |
dc.subject | kury-nesuchky | uk |
dc.subject | несучість | uk |
dc.subject | nesuchist | uk |
dc.subject | мінеральна добавка | uk |
dc.subject | mineralna dobavka | uk |
dc.title | Ефективність виробництва харчових яєць в селянському фермерському господарстві «МЕДОК» Самарівського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Efektyvnist vyrobnytstva kharchovykh yaiets v selianskomu fermerskomu hospodarstvi «MEDOK» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Скрипченко О. В..pdf | 643,81 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.