Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКовальова, Олена Сергіївна-
dc.contributor.authorKovalova, Olena-
dc.contributor.authorДейнега, А.О.-
dc.contributor.authorDeineha, А.-
dc.contributor.authorСтрижак, Р. Г.-
dc.contributor.authorStryzhak, R.-
dc.date.accessioned2025-04-28T09:44:51Z-
dc.date.available2025-04-28T09:44:51Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationКовальова О. С. Інноваційна технологія зберігання харчової сировини в антисептичному льоді / О. С. Ковальова, Г. О. Дейнега, Р. Г. Стрижак // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (Полтава, 21 груд. 2021 р.) / ПДАУ. – Полтава : ПДАУ, 2021. – С. 160-163. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754-
dc.description.abstractЗапропоновано використовувати антисептичний лід отриманий з плазмохімічно активованих водних розчинів в якості допоміжного матеріалу при зберіганні м’яса і риби. Досліджено особливості плазмохімічної активації водних розчинів для виробництва антисептичного льоду та їх подальше використання при зберіганні м’яса і риби. Плазмохімічно активовані розчини у вигляді льоду викликають тривалу деконтамінацію патогенної мікрофлори. При високій концентрації пероксидів відмічається повна відсутність патогенної мікрофлори. Використання плазмохімічно активованих водних розчинів для виробництва антисептичного льоду і зберігання в ньому м’ясної і рибної сировини дозволяє частково попередити процеси розкладання білків і відповідно, збільшити строки зберігання продукту. Zaproponovano vykorystovuvaty antyseptychnyi lid otrymanyi z plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv v yakosti dopomizhnoho materialu pry zberihanni miasa i ryby. Doslidzheno osoblyvosti plazmokhimichnoi aktyvatsii vodnykh rozchyniv dlia vyrobnytstva antyseptychnoho lodu ta yikh podalshe vykorystannia pry zberihanni miasa i ryby. Plazmokhimichno aktyvovani rozchyny u vyhliadi lodu vyklykaiut tryvalu dekontaminatsiiu patohennoi mikroflory. Pry vysokii kontsentratsii peroksydiv vidmichaietsia povna vidsutnist patohennoi mikroflory. Vykorystannia plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv dlia vyrobnytstva antyseptychnoho lodu i zberihannia v nomu miasnoi i rybnoi syrovyny dozvoliaie chastkovo poperedyty protsesy rozkladannia bilkiv i vidpovidno, zbilshyty stroky zberihannia produktu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університетuk
dc.subjectантисептичний лідuk
dc.subjectAntiseptic iceuk
dc.subjectплазмохімічна активаціяuk
dc.subjectplasma chemical activationuk
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectstorageuk
dc.subjectм'ясоuk
dc.subjectmeatuk
dc.subjectрибаuk
dc.subjectfishuk
dc.subjectхарчова сировинаuk
dc.subjectfood raw materialsuk
dc.titleІнноваційна технологія зберігання харчової сировини в антисептичному льодіuk
dc.title.alternativeInnovatsiina tekhnolohiia zberihannia kharchovoi syrovyny v antyseptychnomu lodiuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
122.Матеріали.pdf.pdf457,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.