Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11792
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПівоваров, Олександр Андрійович-
dc.contributor.authorPivovarov, Oleksandr-
dc.contributor.authorКовальова, Олена Сергіївна-
dc.contributor.authorKovalova, Olena-
dc.contributor.authorМацюк, Христина Василівна-
dc.contributor.authorMatsyuk, Khrystyna-
dc.date.accessioned2025-05-03T05:48:47Z-
dc.date.available2025-05-03T05:48:47Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationПівоваров О. А. Інноваційні стимулятори проростання зерна природного походження / О. А. Півоваров, О. С. Ковальова, Х. В. Мацюк // Наука, технології, інновації. – 2022. – № 4(24). – С. 31-44. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11792uk
dc.identifier.issnISSN 2520-6524-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11792-
dc.description.abstractВажливим питанням агротехнологічного сектору України є винайдення оптимальних умов і ресурсів для пророщування зерна різних культур. Для їх швидкого росту, стійкого перенесення зміни умов, виробництва високоякісної продукції довготривалого зберігання необхідні інноваційні технологічні чинники. Задля отримання необхідних технологічних властивостей пророслого зерна було досліджено та встановлено те, який саме природний стимулятор проростання найкраще відповідає вимогам сьогодення. Для пророщування було обрано насіння маша (бобів мунг), а в ролі стимулятора проростання використовували подрібнену яєчну шкаралупу, хлорофіліпт, кальцій глюконат. Було відмічено покращення смакових якостей пророслого зерна та підвищення показників проростання. - An important issue of the agro-technological sector of Ukraine is to find optimal conditions and resources for the germination of grains of various crops. Innovative technological factors are necessary for their rapid growth, stable transfer of changes in conditions, production of high-quality products for long-term storage. So, in order to obtain the necessary technological properties of germinated grain, it was researched and determined which natural germination stimulator best meets today's requirements. Mung bean seeds were selected for germination; crushed eggshell, chlorophyllipt, calcium gluconate were used as a germination stimulator. An improvement in the taste qualities of sprouted grain and an increase in germination rates were noted.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДНУ “Український інститут науково-технічної експертизи та інформації”uk
dc.subjectмікрогрінuk
dc.subjectmicrogreensuk
dc.subjectздорове харчуванняuk
dc.subjecthealthy fooduk
dc.subjectвітаміниuk
dc.subjectvitaminsuk
dc.subjectзернобобова культура маш (боби мунг)uk
dc.subjectvitamins, mung bean cropuk
dc.subjectґрунтuk
dc.subjectsoiluk
dc.subjectстимулятори росту природного походженняuk
dc.subjectgrowth stimulants of natural originuk
dc.titleІнноваційні стимулятори проростання зерна природного походженняuk
dc.title.alternativeInnovative grain germination stimulators of natural originuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.35668/2520-6524-2022-4-03-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
131.Стаття.pdf702,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.