Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11899
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХорошун, Іван Віталійович-
dc.contributor.authorKhoroshun, Ivan-
dc.contributor.authorНазаренко, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorNazarenko, Mykola-
dc.date.accessioned2025-05-21T07:26:08Z-
dc.date.available2025-05-21T07:26:08Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationХорошун І. В. Реалізація господарсько-цінних ознак сортів пшениці озимої в умовах нестабільного зволоження / І. В. Хорошун, М. М. Назаренко // Аграрні інновації. – 2024. – № 25. – C. 139-143. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11899uk
dc.identifier.issnISSN: 2709-4405 (Print)-
dc.identifier.urihttp://agrarian-innovations.izpr.ks.ua/index.php/agrarian/issue/archive-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11899-
dc.description.abstractСорти ЗУ Траско та Яліта формують врожайність за рахунок гарно розвиненого головного колосу, сорти Вагома та Балагура мають перевагу через вищу продуктивну кущистість. Встановлено дів механізми формування високої врожайності, але обов’язковою компонентою є вища МТЗ. Сорт Балагура формує і високу продуктивність та задовільну якість. Вагома та ЗУ Траско високу продуктивність та задовільну якість. За компонентами запасних білків зерна позитивно виділилися по високомолекулярним глютенінам сорти Вагома, Вірність, Ейфорія, ЗУ Траско, Яліта (вищий вміст), по низькомолекулярним сорти Вигода Одеська, Ейфорія (нижчий вміст) та по гліадинам сорти Плеяда та ПС ТАШАНЬ (вищий вміст). Varieties ZU Trasko and Yalita form productivity due to a well-developed main spike, varieties Vahoma and Balahura have an advantage due to higher productive bushiness. Mechanisms for the formation of high yields have been established, but a higher WTG is a mandatory component. The variety Balahura forms both high productivity and higher quality, Vahoma and ZU Trasko high productivity and satisfactory quality. According to the components of reserve proteins, the varieties of Vahoma, Virnist, Euphoria, ZU Trasko, Yalita (higher content) stood out positively for high molecular weight glutenins, for low molecular weight varieties Vyhoda Odeska, Euphoria (lower content) and for gliadins varieties Pleyada and PS TASHAN (higher content).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherІнститут кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук Україниuk
dc.subjectпшениця озимаuk
dc.subjectwinter wheatuk
dc.subjectсортuk
dc.subjectvarietyuk
dc.subjectякість зернаuk
dc.subjectgrain qualityuk
dc.subjectврожайністьuk
dc.subjectyielduk
dc.titleРеалізація господарсько-цінних ознак сортів пшениці озимої в умовах нестабільного зволоженняuk
dc.title.alternativeRealization of winter wheat varieties agriculture-valuable traits under unstable moisture conditionsuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.32848/agrar.innov.2024.25.22-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4 (1).pdf316,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.