Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11927
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРула, Ірина Василівна-
dc.contributor.authorRula, Iryna-
dc.contributor.authorКарлова, Ліна Валентинівна-
dc.contributor.authorKarlova, Lina-
dc.contributor.authorКарлов, Сергій Олександрович-
dc.contributor.authorKarlov, Sergej-
dc.contributor.authorКолбаса, Д. С.-
dc.contributor.authorKolbasa, D. S.-
dc.date.accessioned2025-05-26T07:04:35Z-
dc.date.available2025-05-26T07:04:35Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationРула І. В. Оцінка енергетичної цінності кормів для великої рогатої худоби / І. В. Рула Л. В. Карлова, С. О. Карлов, Д. С. Колбаса // Теоретичні та експериментальні аспекти сучасної хімії та матеріалів ТАСХ-2023 : матеріали ІI Міжнар. наук.конф. (Дніпро, 20 трав. 2023 р.) / ДДАЕУ. – Дніпро : “Середняк Т.К.”, 2023. – С. 112-114. ‒ Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11927uk
dc.identifier.isbnISBN 978-617-8245-15-3-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11927-
dc.description.abstractНаведено результати досліджень зразків висівок пшеничних та ячменя у вигляді кривих втрати маси та диференційно-термогравіметричного аналізів ячменя та пшеничних висівок в окислювальному середовищі. Встановлено, що незначна втрата маси зразків, що супроводжується невеликим ендотер-мічним ефектом, відбувається в температурному інтервалі від 80 до 150 °С, що пояснюється наявністю в дослідних зразках ~ 1,5 % вологи. Значна втрата маси зразків ячменя та пшеничних висівок відбувається в температурному інтервалі 220-370 °С, зразки при цьому втрачають ~ 42 % ваги, а енергія активації процесу термодеструкції зразків на даному етапі найбільша і складає 64 кДж/моль для ячменя та 75 кДж/моль для пшеничних висівок. В цьому температурному інтервалі розкладаються жири, фосфоліпіди, складні вуглеводи, такі як геміцелюлоза та целюлоза, тому даний етап характери-зується високими значеннями DTG, а також супроводжується незначними ендо- та екзо-ефектами. The results of studies of wheat and barley bran samples in the form of mass loss curves and differential thermogravimetric analyses of barley and wheat bran in an oxidizing environment. It was found that a slight loss of sample mass, accompanied by a small endothermic effect, occurs in the temperature range from 80 to 150 °C, which is explained by the presence of ~1.5 % moisture in the experimental samples. Significant weight loss of barley and wheat bran samples occurs in the temperature range of 220-370 °C, with samples losing ~ 42 % of their weight, and the activation energy of the thermal degradation process at this stage is the highest and amounts to 64 kJ/mol for barley and 75 kJ/mol for wheat bran. In this temperature range, fats, phospholipids, complex carbohydrates such as hemicellulose and cellulose are decomposed, so this stage is characterized by high DTG values and is also accompanied by minor endo- and exo-effects.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectкормиuk
dc.subjectFodderuk
dc.subjectвелика рогата худобаuk
dc.subjectcattleuk
dc.subjectенергетична цінністьuk
dc.subjectenergy valueuk
dc.subjectдиференціально-термічний аналізuk
dc.subjectdifferential thermal analysisuk
dc.subjectдиференційно-термогравіметричний аналізuk
dc.subjectdifferential thermogravimetric analysisuk
dc.titleОцінка енергетичної цінності кормів для великої рогатої худобиuk
dc.title.alternativeAssessment of the energy value of fodder for cattleuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези Рула, Карлова.pdf1,17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.