Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12049
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБегма, Наталія Андріївна-
dc.contributor.authorBegma, Natalia-
dc.contributor.authorBegma, N. A.-
dc.contributor.authorТимощенкова, А. О.-
dc.contributor.authorTymoshchenkova, A. O.-
dc.date.accessioned2025-06-12T08:31:29Z-
dc.date.available2025-06-12T08:31:29Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.identifier.citationБегма Н. А. Актуальність застосування енергетичної кормової добавки у раціонах молодняку свиней на відгодівлі / Н. А. Бегма, А. О. Тимощенкова // Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. конф. викладачів і здобувачів вищої освіти ( Дніпро, 16-17 черв. 2022 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – С. 24-26. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12049.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12049-
dc.descriptionБегма Наталія Андріївна https://orcid.org/0000-0002-8598-6686uk
dc.description.abstractОкрім контролю безпечності харчових продуктів необхідно зберегти їх якість для задоволення потреб споживачів і забезпечення організму людини достатньою кількістю збалансованих поживних речовин. Нині залишається проблемним питання інтенсифікації свинарства та застосування оптимальної годівлі з мінімальними витратами матеріальногрошових ресурсів. Тому, одним із рішень є використання у годівлі свиней різного виду кормових добавок, які б містили натуральні компоненти та були корисними, як для організму свиней, так і поліпшували стан харчових продуктів, зокрема свинини. Раціони годівлі свиней збалансовані за вмістом жирів, але потрібно дотримуватися балансу в їх складі, щоб не було надлишку насичених чи ненасичених жирних кислот і, як наслідок – негативного впливу на технологічні властивості м’ясо-сальної продукції. Жири та олії містять приблизно в два рази більшу енергію, ніж білки та вуглеводи. Їх додають до раціону порядку збільшення вмісту енергії в кінцевому продукті. Вони можуть бути змішаними безпосередньо з інгредієнтами комбікорму або розпорошені на гранульований корм при його згодовуванні. Жири містять різноманітні рівні насичених та поліненасичених жирів. Okrim kontroliu bezpechnosti kharchovykh produktiv neobkhidno zberehty yikh yakist dlia zadovolennia potreb spozhyvachiv i zabezpechennia orhanizmu liudyny dostatnoiu kilkistiu zbalansovanykh pozhyvnykh rechovyn. Nyni zalyshaietsia problemnym pytannia intensyfikatsii svynarstva ta zastosuvannia optymalnoi hodivli z minimalnymy vytratamy materialnohroshovykh resursiv. Tomu, odnym iz rishen ye vykorystannia u hodivli svynei riznoho vydu kormovykh dobavok, yaki b mistyly naturalni komponenty ta buly korysnymy, yak dlia orhanizmu svynei, tak i polipshuvaly stan kharchovykh produktiv, zokrema svynyny. Ratsiony hodivli svynei zbalansovani za vmistom zhyriv, ale potribno dotrymuvatysia balansu v yikh skladi, shchob ne bulo nadlyshku nasychenykh chy nenasychenykh zhyrnykh kyslot i, yak naslidok – nehatyvnoho vplyvu na tekhnolohichni vlastyvosti miaso-salnoi produktsii. Zhyry ta olii mistiat pryblyzno v dva razy bilshu enerhiiu, nizh bilky ta vuhlevody. Yikh dodaiut do ratsionu poriadku zbilshennia vmistu enerhii v kintsevomu produkti. Vony mozhut buty zmishanymy bezposeredno z inhrediientamy kombikormu abo rozporosheni na hranulovanyi korm pry yoho zghodovuvanni. Zhyry mistiat riznomanitni rivni nasychenykh ta polinenasychenykh zhyriv.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectмолодняк свинейuk
dc.subjectmolodniak svyneiuk
dc.subjectкормова добавкаuk
dc.subjectkormova dobavkauk
dc.subjectпродуктивністьuk
dc.subjectproduktyvnistuk
dc.subjectемульгатор жируuk
dc.subjectemulhator zhyruuk
dc.titleАктуальність застосування енергетичної кормової добавки у раціонах молодняку свиней на відгодівліuk
dc.title.alternativeAktualnist zastosuvannia enerhetychnoi kormovoi dobavky u ratsionakh molodniaku svynei na vidhodivliuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2022-Мат._VII_Міжн._конф._Актуал._аспект.....ДДАЕУ_2022-24-26.pdf131,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.